STVV wil niet in de val van Lierse lopen

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
STVV wil niet in de val van Lierse lopen
Foto: © photonews

In Sint-Truiden stond maandag de eerste training op het menu. De kern is nog niet compleet, er ontbreekt vooral nog ervaring. Manager Philippe Bormans verzekert dat dit probleem zal verholpen worden.

Door Robby Morren

Het mag duidelijk zijn: de kern van STVV is nog ver van volledig. "Er zijn nog een aantal profielen waarnaar we op zoek zijn", bevestigt Bormans. "Hopelijk kunnen we snel met nieuws komen."

De kern is zeer jong en dat beseft ook Yannick Ferrera. “We zijn op zoek naar ervaren spelers, dat klopt. Vorig jaar was de gemiddelde leeftijd 22 jaar, een enorm jonge ploeg dus."

Lierse

“In tweede klasse was dat goed genoeg, dat hebben we bewezen. Maar in eerste klasse gaat het er nog anders aan toe, dat beseffen we ook. Kijk maar naar Lierse: zij hadden heel veel vaardige, jonge voetballers in de rangen maar geen ervaring, en ze zijn dan ook gedegradeerd”, aldus de coach.

Liefst Belgisch

Waar gaat men op zoek naar versterking? "We kijken overal", aldus Bormans. "We hebben het liefst een Belgische speler, maar dat is niet altijd haalbaar. Het plaatje moet financieel en sportief kloppen."

STVV zal de schatkist alvast goed bewaken. "We hebben de club financieel gezond gemaakt en daardoor heeft het iets langer geduurd vooraleer we naar eerste klasse promoveerden. Het resultaat is wel dat we nu financieel gezond zijn."

Welke ambitie Sint-Truiden heeft? "Als nieuwkomer is het altijd moeilijk. We zullen elke wedstrijd trachten te winnen en het steeds match per match bekijken. Ik ben ervan overtuigd dat na het seizoen heel wat van onze spelers een belletje zullen doen rinkelen."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties