Beerschot-Wilrijk en Losada snappen het niet: "Gestraft omdat we goed werk leveren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 87 reacties
Beerschot-Wilrijk en Losada snappen het niet: "Gestraft omdat we goed werk leveren"
Foto: © Photonews

KFCO Beerschot-Wilrijk kan niet lachen met de huidige plannen voor de Belgische competitiehervorming. De paarshemden werken al twee seizoenen aan hun terugkeer op het hoogste niveau, maar zien plots enkele Alpencols opdoemen. "Het is simpelweg niet eerlijk", bekent Hernan Losada.

Door Cédric De Volder

Enkele dagen geleden werd de competitiehervorming goedgekeurd. Vanaf voetbaljaargang 2016 - 2017 is het Belgische voetballandschap onderverdeeld in 24 profclubs (verspreid over twee divisies, nvdr.) en amateurvoetbal. 

Enig probleem: enkele traditieclubs - en we denken meteen aan KFCO Beerschot-Wilrijk en RFC Liège - zijn na een zwarte bladzijde aan de weg terug aan het timmeren, maar zien hun plannen opeens gedwarsboomd. 

De naam van de divisie wordt dan wel veranderd, maar iedereen weet nog steeds dat het om derde klasse gaat, hé

"Ik vind het logisch dat de KBVB naar professionalisme streeft", vertelt Hernan Losada in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het moet duidelijk gaan worden wie de profclubs zijn en welke clubs gewoon op amateurbasis willen bestaan."

"Zo'n chaotische situatie zoals vorig seizoen met RFC Capellen moet eruit", gaat de kersverse aanwinst van de Ratten verder. "Maar langs de andere kant is het ook gewoon niet eerlijk voor andere clubs, hé."

En de voormalige middenvelder van onder meer RSC Anderlecht en Lierse SK doelt in de eerste plaats op zijn eigen werkgever. "Beerschot is klaar voor professioneel voetbal, maar eigenlijk worden we gestraft omdat we goed werk leveren."

"Het is volledig tegen de voetbalprincipes om niet te mogen promoveren wanneer je er recht op hebt", is Losada op dreef. "De naam van de divisie wordt dan wel veranderd, maar iedereen weet dat het nog steeds om derde klasse gaat, hé."

Desnoods via FIFA naar tweede? 

De Argentijn vindt zelfs dat de FIFA zich desnoods in de discussie moet mengen. "Maar ik stel voor dat we eerst de titel pakken. Dan hebben we ook reden om te protesteren." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties