UPDATE: Leko aan de slag bij PAOK: "We willen de Griekse titel pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
UPDATE: Leko aan de slag bij PAOK: "We willen de Griekse titel pakken"
Foto: © Photonews

Ivan Leko heeft opnieuw een job. De voormalige middenvelder van onder meer Club Brugge en Sporting Lokeren gaat bij een Griekse traditieclub aan de slag. "PAOK is nog steeds een grote naam in het hedendaagse voetbal."

Door Cédric De Volder

Panthessalonikios Athlitikos Omilos Konstantinoupoliton Saloniki - of kortweg PAOK - is dus de nieuwe werkgever van Ivan Leko. De Kroaat wordt er assistent van Igor Tudor. De landgenoot van Leko zat vorig seizoen nog in de dug-out bij Hajduk Split.

Voor de voormalige middenvelder is het een nieuwe kans om ervaring op te doen in het trainerswereldje. Leko was al coach van OH Leuven, maar hij werd er vorig seizoen na enkele maanden ontslagen. "Ik had wel enkele contacten in België, maar zonder Pro License kan ik in eerste klasse niet als T1 aan de bak."

En net daarom kiest Leko voor een Grieks avontuur. "PAOK heeft er enkele mindere seizoenen opzitten, maar de voorzitter is razend ambitieus. Olympiakos Piraeus is zo'n beetje dé club van Griekenland, maar het is onze bedoeling om de hegemonie te doorbreken en de Griekse titel te pakken.

"Op die manier kan ik nieuwe zaken leren", gaat Leko verder in een gesprek met Voetbalkrant.com. "En door de grote poort terugkeren naar België. Hoe Tudor bij mij is uitgekomen? We zijn al een tijdje vrienden en hij vroeg me of ik zin had om hem in Griekenland bij te staan als zijn rechterhand. 

Nieuwe kans voor Martens? 

Leko zal in Griekenland alvast Maarten Martens tegen het lijf lopen. De Belgische middenvelder was echter van het voorplan verdwenen bij PAOK en speelde de afgelopen maanden op huurbasis bij Cercle Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties