Peru stoot door naar de halve finales

De Wit Bram

In de Copa America is afgelopen nacht de kwartfinale tussen Bolivia en Peru afgewerkt. Het werd 1-3 voor de Peruvianen en aanvaller Paolo Guerrero was de held van de natie met een hattrick. Nu zal Peru in de halve finale tegen gastland Chili uitkomen.

De Boliviaanse verdediging kreeg geen vat op de 31-jarige aanvaller van Flamengo, die in het verleden ook nog voor Bayern München en Hamburg speelde. De spits scoorde in de 20e, 23e en 75e minuut. Marcelo Martins Moreno lukte vijf minuten voor tijd nog de eerredder op strafschop.

“We worden alsmaar sterker”, zo verklaarde Guerrero na de match. Vier jaar geleden speelde Peru ook al de halve finale van de Copa America. Toen verloor het van Uruguay, dat het tornooi uiteindelijk ook won. Nu zullen Guerrero en co voorbij Chili moeten om de finale te halen.