Veranderingen op til in JPL: geen puntenhalvering, herziening Reviewcommissie en nieuwe regel gele kaarten?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 60 reacties
Veranderingen op til in JPL: geen puntenhalvering, herziening Reviewcommissie en nieuwe regel gele kaarten?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag zitten delegaties van de Belgische profclubs samen om enkele belangrijke knopen door te hakken. De aanwezigen zullen het onder meer hebben over de puntenhalvering en de reviewcommissie.

Geen puntenhalvering meer?

Volgens een aantal eersteklassers kan het play-offsysteem wel een opknapbeurt gebruiken. Zo zijn vooral Club Brugge en Anderlecht voorstander om de halvering van de punten in play-off 1 te schrappen.

Of die regel er ook effectief doorkomt is niet zeker. Mogelijk moeten Club en paars-wit zich tevreden stellen met iets anders. Zo zou de nummer één uit de reguliere competitie een geldsom en/of een ticket voor de Europa League kunnen krijgen.

Flexibelere kalender

Voorts zullen de clubs het ook over de té drukke agenda hebben. De topclubs hopen dat in de toekomst rekening wordt gehouden met het Europese schema. Een overvolle agenda, zoals bij Club Brugge afgelopen seizoen, kan niet de bedoeling zijn.

Reviewcommissie

De Reviewcommissie kreeg het vorig seizoen bij wijlen hard te verduren. Volgens Het Nieuwsblad zou ook daar het een en ander veranderen. Vanaf heden zou de Reviewcommissie binnen de 24 uur een beslissing moeten nemen. Zo is beïnvloeding door de media niet meer mogelijk.

Gele kaarten

Voorts komt er ook een nieuwe regel wat betreft de gele kaarten. Aan het begin van de play-offs zou iedereen met een schone lei beginnen. Dit om te voorkomen dat spelers met opzet hun vijfde of tiende gele prent van het seizoen pakken.

Minder scheidsrechters

En tot slot nog één zaak. Komend seizoen zullen er minder scheidsrechters aanwezig zijn bij een wedstrijd. Het project met arbiters achter de doellijn kostte veel geld en de resultaten waren lang niet altijd geweldig. Enkel in play-off 1 zouden de refs nu nog hun opwachting achter doel maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties