Verhaeghe toont opeens sympathie richting Anderlecht

Verhaeghe toont opeens sympathie richting Anderlecht
Foto: © SC

Bart Verhaeghe ziet verschillende zorgwekkende punten bij de bouw van het Eurostadion. Maar hij laat in HLN ook weten dat hij het goed voorheeft met het Belgische voetbal en ook met Anderlecht. "Ik vind dat ze nog eens goed moeten nadenken", aldus de voorzitter van Club Brugge.

"Het is niet Anderlecht dat fouten heeft gemaakt", zegt hij in de krant. "Ik geloof zelfs dat zij vandaag in een zeer vervelend parket zitten dat ze zelf niet gewild hebben. Ze zijn niet correct behandeld geweest door bepaalde mensen."

"Nu blijkt dat er dertig jaar lang 4 miljoen euro betaald zal worden. Dat is 120 miljoen euro belastinggeld. In het plan staat bovendien dat de stad Brussel daarvoor duizend zitjes in het stadion zal krijgen."

" Aan vierduizend euro per zitje, dus! Ik vind dat een heel vreemde transactie. En dan is er nog de kost van de parking. Die wordt geschat op 250 miljoen euro, dat is bijna zo duur als het hele stadion zelf. Straf." 

Zal de EU dat ook zo zien?

"De overheid wil die kosten dragen, maar het is de vraag of de EU dat ook zo ziet. Want de parking dient ook als fundering voor het stadion, bijvoorbeeld. De EU zou daarom zomaar kunnen concluderen dat die parking veel meer dienst doet voor het stadion dan voor de gemeenschap, wat de huurprijs voor Anderlecht nog extra de hoogte zou injagen."

Verhaeghe zou Anderlecht aanraden dus een andere optie te kiezen. "Ik zou in de plaats van Anderlecht goed nadenken over de toekomst. Ze hebben meer te winnen bij een andere optie dan het Eurostadion. En ik gun hen een snelle oplossing, echt waar. Want het Eurostadion lijkt iets heel onzeker te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties