Casillas in tranen bij afscheid: "Na 25 jaar is dit een moeilijke dag"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Casillas in tranen bij afscheid: "Na 25 jaar is dit een moeilijke dag"
Foto: © photonews

Iker Casillas heeft zondag afscheid genomen van 'zijn' Real Madrid en 'zijn' supporters. Met een krop in de keel en tot tranen toe bewogen sprak een emotionele Casillas de pers toe. De goalie vertrekt dan wel, maar een afscheid is het eigenlijk niet…

“Ik ben vandaag naar dit geweldige stadion gekomen om afscheid van jullie te nemen”, stak Casillas van wal. “In het bijzonder dan van de Real Madrid-fans. Sinds zaterdag ben ik niet langer een speler van Real. Nu ben ik een Porto-speler. Na 25 jaar bij de beste ploeg ter wereld te hebben gespeeld, is dit een moeilijke dag."

Casillas won zowat alles wat er te winnen valt tijdens zijn carrière. Maar dat is niet het belangrijkste. “Deze club leerde mij niet alleen om een sportman te zijn, maar ook om een goed persoon te zijn. Ik wil niet herinnerd worden als een goede of slechte doelman, maar wel als een goed persoon.”

"Hala Madrid!"

“Bedankt, bedankt, duizend keer bedankt. Waar ik ook zal gaan, ik zal altijd ‘Hala Madrid’ blijven schreeuwen. Ik ben er zeker van dat we elkaar in de toekomst nog terug zullen zien. Dit is geen afscheid”, laat de Spaanse goalie alle opties open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties