Essevee neemt vlot de maat van matig Oostende

Essevee neemt vlot de maat van matig Oostende
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een zeebriesje, maar ook een fris en deugddoend zonnetje: alles was present om er een leuke dinsdagavond van te maken in Oostende. Zulte Waregem trok uiteindelijk nipt aan het langste eind.

Aernout Van Lindt in Oostende

Binnen tien dagen begint de competitie alweer, hoog tijd voor de Kustboys en Zulte Waregem om stilaan te gaan kijken waar ze staan. In de marge werd meteen een transfer meegegeven aan Oostendse zijde: Brecht Capon speelde wel nog niet mee tegen Essevee.

Het moge duidelijk zijn: Oostende is nog zoekende en speelde zeker geen fantastische eerste helft, al werden er ook wat experimenten uitgevoerd. Zulte Waregem was beter en dat resulteerde in een vroege voorsprong via Lepoint

Schicht Berrier, kopbal Baudry

Waar we in de eerste helft soms het gevoel kregen dat iedereen zich maar wat verder sleepte, waren we na de pauze wel meteen wakker: Franck Berrier knalde tegen zijn ex-ploeg pardoes in de winkelhaak. Enig mooi, alles te herdoen.

Lang duurde de vreugde van de thuisploeg echter niet, want even later was het meteen terug 1-2. Een corner van Kaya werd door Baudry voorbij Biebauw gekopt.

De Ridder maakt het af

Daarna - zoals het gemeengoed is in oefenwedstrijden - kregen we vooral veel wissels. De Ridder en Buyl kregen nog enkele kansjes om de score uit te diepen voor de bezoekers, Coulibaly en Ruytinx probeerden het aan de overkant te forceren.

Dat lukte echter niet en in de slotfase maakte De Ridder er op aangeven van Buyl dan toch nog 1-3 van, waardoor Zulte Waregem met een goed gevoel terug naar de Gaverbeek kan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties