Charleroi ambitieus: "Ons kwalificeren en verschillende rondes overleven"

Charleroi ambitieus: "Ons kwalificeren en verschillende rondes overleven"
Foto: © SC

Donderdagavond begint het Europese avontuur van Sporting Charleroi. In de tweede voorronde moeten de Carolo's voorbij Beitar Jerusalem.

Door Edgar Makanga in Charleroi

Felice Mazzu zit met een luxeprobleem. Er zijn immers geen geblesseerden en dat betekent dus een volledige kern ter beschikking va de trainer. Zes spelers zijn afgevallen in de selectie: Adam, Boulenger, Daf, Dessoleil, Diandy en Leemans. 

Reservedoelman Parfait Mandanda was lichtgeblesseerd aan de vinger. Hij kreeg wat verzorging voor het begin van de training, maar mag wel plaatsnemen op de bank van Charleroi. 

De selectie: Penneteau, Marinos, Dewaest, Martos, Willems, Marcq, Saglik, Ndongala, Kebano, Tainmont, Pollet, Baume, Mandanda, François, N'Ganga, Geraerts, Mata, Ferber, Galvez Lopez, Stevance

"Tegenover de spelers die de kwalificatie afgedwongen hebben, moest ik consequent zijn", aldus Mazzu. "Anderzijds moet ik het evenwicht bewaren op de bank."

De trainer benadrukt dan ook dat er geen conclusies moeten getrokken worden op basis van zijn kern. "Bepaalde spelers op de bank of zelfs spelers die niet geselecteerd zijn, zullen mogelijk starten in de terugmatch."

"We spelen om ons te kwalificeren"

Sporting Charleroi heeft het nodige respect voor Beitar, maar aan ambitie is er zeker geen gebrek bij de Zebra's. "We willen er niet uit na één ronde. Zelfs al bezitten de Israëliers heel wat kwaliteit, we zullen spelen om ons te kwalificeren."

"We willen verschillende rondes overleven en zo ver mogelijk raken. Dat is het motto van het bestuur: Charleroi wil blijven groeien en ambitieus blijven. Van mijn kant moet ik dit niet herhalen tegenover mijn spelers. Ik moet ze geen onnodige druk opleggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties