Belgische transfers doorgelicht: Standard, erg veel winst met erg veel vraagtekens

Martijn Goethals
| 16 reacties
Belgische transfers doorgelicht: Standard, erg veel winst met erg veel vraagtekens
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Elk jaar worden we weer om de oren geslagen met transfers die stuk voor stuk miljoenen euro's hebben gekost. Maar met een goede transfer kan je ook enorme winsten boeken. Voetbalkrant.com analyseerde voor u de transferpolitiek bij Standard Luik. Het positieve: bakken vol winst.

Standard was de afgelopen vijf seizoenen wel de grootste duiventil bij de Belgische G5. Maar liefst 31 spelers trokken naar Luik om daarna weer andere oorden op te zoeken. Extra opvallend is dat bij 15 van hen het transferbedrag nooit officieel bekend werd gemaakt.

Met Tchité in het rood

Ondanks een goede tweede periode bij Standard kon de Burundese Belg Standard geen winstbedrag opleveren. De Rouches trokken Tchité aan voor maar liefst 4 miljoen euro. Toen Standard de spits doorverkocht aan Club bracht hij nog maar 1,5 miljoen euro op.

Op veilig met Tavares, Nacho, Pieroni, …

Op zes transfers maakte Standard alvast geen verlies. Vooral de transfer van Yohan Tavares is op dat vlak opvallend. Hij werd voor 500.000 euro overgekocht van Beira Mar, viel door de mand in Luik en werd voor datzelfde bedrag doorverkocht aan Chievo Verona.

Superdeal met Ezekiel

Imoh Ezekiel was dé topdeal van Standard over de afgelopen vijf seizoenen. De Rouches plukten de Nigeriaan gratis weg en verkochten hem vorig seizoen voor maar liefst 8 miljoen euro door aan Al Arabi.

Maar ook de eigen jeugd bracht de Luikenaren erg veel op. Mehdi Carcela, Michy Batshuayi en Eliaquim Mangala werden alledrie weggeplukt voor bedragen van om en bij de 6 miljoen euro.

15 (!) vraagtekens

De goede deals ten spijt kun je je wel vragen stellen bij een aantal van de transfers van Standard. Berrier, Leye, Seijas en Watt bijvoorbeeld kwamen allemaal voor ferme bedragen Luik binnengewandeld. Maar over de doorverkoopsom bleef het in de Vurige Stede altijd erg stil. En dan zijn er nog elf andere…

Voor alle duidelijkheid zijn de cijfers gebaseerd op de transfers die Standard Luik heeft verricht tijdens de afgelopen vijf voetbalseizoenen en tien transferperiodes, de huidige transferperiode niet meegerekend. Het gaat om de spelers die Standard over die vijf seizoenen heen heeft gekocht en weer verkocht aangevuld met de verkoop van eigen jeugd. Het duiventilgehalte als het ware.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties