Supporters Essevee zien club opnieuw bouwen: "Gevoel dat bestuur echt naar ons luistert"

Supporters Essevee zien club opnieuw bouwen: "Gevoel dat bestuur echt naar ons luistert"
Foto: © SC

Het had nog heel wat voeten in de aarde en het duurde iets langer dan aanvankelijk voorzien, maar de stad Waregem heeft het licht inmiddels op groen gezet: vanaf september-oktober wordt er opnieuw gebouwd aan het Regenboogstadion. Vak X wordt nu al afgebroken.

Door Aernout Van Lindt

In fase 2 zal er een staantribune gemaakt worden waar nu vak X, het sfeervak, is. Die tribune zal wel bij eventuele Europese wedstrijden in de toekomst snel kunnen worden omgeturnd in een naar UEFA-normen conforme zittribune.

“We hebben het gevoel dat het bestuur daarin zeker naar ons luistert. Ook een aantal andere details zullen zeker goed komen”, verzekert Geert Titeca van Supportersfederatie Essevee fans tegen Voetbalkrant.com.

Keihard werken achter de schermen

“We hadden er wel een goed oog op: Waregem is een voetbalminnende stad. Maar je weet natuurlijk nooit en er zijn altijd wel opmerkingen, dat moet zeker kunnen. Goed dat het bestuur net voor zijn beurt heeft gesproken.”

Maar er kan nu dus wel degelijk gebouwd worden: “Er werd achter de schermen keihard gewerkt. Misschien dat sommigen al ongeduldig werden omdat het even langer duurde, maar er wordt dus wel degelijk verder gewerkt.”

Op termijn een eigen supportershome

Op termijn moet er ook een eigen hoekje komen voor de sfeersupporters: “Het supportershome zal er vermoedelijk komen in de hoek die wordt afgewerkt in fase 3. Een feestje bouwen onder supporters, dat is ook beter voor de club dan dat iedereen snel het stadion verlaat.”

Toch zal de supportersfederatie ondertussen niet bij de pakken blijven zitten: "We gaan eens bekijken hoe we in de bestaande kantines qua aankleding en muziek enkele zaken kunnen finetunen om het voor de supporters nu ook al interessanter te maken om even te blijven hangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties