Van Holsbeeck zit in misschien wel moeilijkste transferperiode ooit

Van Holsbeeck zit in misschien wel moeilijkste transferperiode ooit
Foto: © Photonews

Volgende week zondag begint voor Anderlecht de competitie en op één week van de start is het nog onduidelijkheid troef bij paars-wit. De inkomende en uitgaande transfers blijven maar aanslepen en dat zorgt voor nervositeit binnen heel de club.

Anderlecht loopt niet echt ontspannen aan naar de competitiestart. De twijfel rond Mitrovic en Mbemba en het ontbreken van enkele gerichte versterkingen maken dat iedereen binnen de club op de toppen van zijn tenen loopt. 

Besnik Hasi in de eerste plaats. De manier waarop hij woensdag een paar keer van de bank sprong in de eerste helft liet nog iets meer blijken hoe diep de frustratie zit. Naar de buitenwereld toe probeert Hasi de rust te bewaren, maar binnen de club heeft hij al meer dan eens serieus met de vuist op tafel geklopt.

Vicieuze cirkel voor Van Holsbeeck

Hasi weet dat hij niet meer kan teren op de onverwachte titel van twee jaar geleden, maar wil ook niet afgerekend worden op mogelijk tegenvallende resultaten als hij nog met twee van zijn toppers zit die hij mogelijk niet mag opstellen omdat ze op een transfer wachten. En dat er nog geen vervangers voor handen zijn.

Het is immers een vicieuze cirkel geworden: Mitrovic moet vertrekken vooraleer Anderlecht wil investeren. Dat is zo beslist op de Raad van Bestuur van de Brusselaars. Het geld dat de Serviër opbrengt, mag opnieuw geïnvesteerd worden. De handen van Herman Van Holsbeeck zijn dan ook deels gebonden.

Weinig speelruimte

Mitrovic en Mbemba konden immers al vertrokken zijn, maar Anderlecht moet respectievelijk 18 en 10 miljoen hebben. En dat maakt het onderhandelen moeilijk aangezien Van Holsbeeck geen speelruimte heeft. En de interventies van vader Mitrovic maken zijn dossier er ook niet makkelijker op.

Voor zoonlief blijft het immers hetzelfde: vertrekken of nog een jaar bij Anderlecht spelen. Hij amuseert er zich binnen de club en wil Europees spelen. Bij Newcastle kan hij dat niet, maar vader heeft enorm veel invloed op zijn zoon. En dus zit Van Holsbeeck gevangen in het spel tussen clubs, managers en... Ivica Mitrovic. Geen al te leuke positie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties