De mogelijke opvolgers van Mitrogoal in de weegschaal

De mogelijke opvolgers van Mitrogoal in de weegschaal
Foto: © Photonews

Aleksandar Mitrovic tekent eerstdaags zijn contract bij Newcastle United, dus kan Anderlecht stilaan gaan uitkijken naar een opvolger. Dankzij de som die ze voor de Serviër krijgen kunnen ze ook gerust enkele miljoenen over de toonbank gooien. Maar wie van de spitsen die in beeld zijn is de beste?

Door Aernout Van Lindt

Diverse namen worden genoemd als opvolger van Mitrovic bij Anderlecht. Twee spitsen komen steeds nadrukkelijker in beeld voor paars-wit. Karelis van Panathinaikos en Okaka van Sampdoria zijn de mogelijke vervangers voor Mitrovic.

Nikolaso Karelis: kleine doelpuntenmachine

Nikolaos Karelis is een Griekse spits van 23 jaar, met een verfijnde linkervoet. Na een avontuurtje bij Amkar Perm in Rusland speelde hij de voorbije twee seizoenen voor Panathinaikos.

Mogelijk zien we hem dus nog aan de slag tegen Club Brugge binnen enkele weken, maar vorig seizoen was hij alvast goed voor niet minder dan 16 doelpunten bij de Grieken. Het jaar daarvoor stopte de teller op 5. 

De aanvaller weet het doel dus zeker goed staan en toonde vorig jaar goede vorm, maar er zijn ook nadelen: door zijn linkervoet is hij de facto iets duurder en bovendien is hij niet van de grootste. Met zijn 1 meter 77 gaat hij niet voor extra lengte zorgen bij de zo gevreesde stilstaande fases.

Stefano Okaka Chuka: moeilijk scorende beer

De andere topkandidat - Stefano Okaka van Sampdoria - heeft wél iets meer lengte. Hij is liefst negen centimeter groter dan de Griek en staat binnen Italië ook gekend als een viriele, kopbalsterke kerel.

De statistieken pleiten echter wel niet in zijn voordeel. Vorig seizoen scoorde hij amper vier doelpunten, het jaar daarvoor ook slechts vijf keer in de Serie A.

Ook in het verleden bij Parma en Roma was hij geen vaste waarde en bleef de teller op het einde van het seizoen altijd staan op maximaal drie doelpunten, enkel tijdens uitleenbeurten in de Serie B kon hij zijn statistieken wat opdrijven.

Wie moet voor u de nieuwe spits worden?

7%
11%
72%
10%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties