Prognose: Feestje Achter de Kazerne gaat gewoon verder

Prognose: Feestje Achter de Kazerne gaat gewoon verder
Foto: © Photonews

Op vrijdag 24 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Op 5 plaatsen we KV Mechelen.

Door Aernout Van Lindt

Ambitie

De laatste jaren was er altijd wel iets dat net niet lukte bij KV Mechelen. Geen geluk, te weinig killerinstinct, een slechte periode, ... Play-off 1 speelden ze nog niet Achter de Kazerne. En dat steekt toch wel een heel klein beetje na zes seizoenen.

Op de goede flow van vorig jaar willen ze bij Mechelen nu echter wel vol meespelen om de prijzen. Stress krijgen om elke keer opnieuw te winnen was vorig jaar het devies, nu willen ze beter doen. Met een plekje in de top-6 als doel, maar niet als absolute must.

Transfers

IN

Colin Coosemans (Waasland-Beveren), Cédric Mingiedi (Lokeren), Alexander Corryn (Lokeren OV), Stevy Okitokandjo (Roeselare, einde huur), Vladimir Volkov (FK Partizan Belgrado), Jean-François Gillet (Catania)

OUT

Wouter Biebauw (KV Oostende), Maxime Biset (Antwerp), Jason Adesanya (Antwerp), Jan Mertens (Lommel United), Thomas Enevoldsen (Aalborg), Ivan Obradovic (Anderlecht)

Sterktes & zwaktes

Met Wouter Biebauw en Maxime Biset verlieten enkele monumenten de club, bovendien is Malinwa met Obradovic zijn geliefde linksachter kwijt. Geen nood echter, want allen kregen ze waardige vervanging.

Vergeet de transfers van tijdens de loop van vorig seizoen (Cocalic, Leal) zeker niet, maar met Gillet én Coosemans, alsook Volkov lijken alle gaten gevuld.

Prognose: 5e

Wat achterblijft is heel veel stabiliteit, en misschien wel de beste coach van België: het tactisch brein van Jankovic moet ook nog volledig worden opgemerkt. Onze redactie ziet alvast helder en geeft daarom plek vijf aan KV Mechelen.

We gaan er vanuit dat alle puzzelstukjes dit seizoen wél eens in elkaar vallen. Mits een goede start kan deze ploeg erg ver raken, dat bewezen ze al in het voorjaar.


Waar ziet u KV Mechelen eindigen?

10%
28%
32%
24%
3%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties