Ezekiel definitief kopen? "Als ik hem aan een Engelse club kan doorverkopen ja"

Ezekiel definitief kopen? "Als ik hem aan een Engelse club kan doorverkopen ja"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck haalde alweer een slag thuis door Imoh Ezekiel officieel te kunnen voorstellen. En hij belooft alvast dat het niet het einde van de transferzomer van paars-wit is.

Johan Walckiers in Neerpede

Herman Van Holsbeeck straalde toen hij Ezekiel voorstelde. "Het feit dat ik zogezegd met vakantie was, heeft geholpen", lacht Van Holsbeeck. "Ik heb nog nooit zo rustig kunnen werken. De eerste week bracht ik door met mijn kleindochter, de tweede met mijn vrouw. Al heeft mijn vrouw niet veel aan me gehad."

"Als je kwalitatieve spelers wil aantrekken, duren de onderhandelingen wat langer en zijn ze wat moeilijker. Maar Imoh had ons zijn woord gegeven. En ondanks dat er langs alle kanten aan zijn mouw werd gertrokken, hebben hij en zijn entourage dat gehouden."

Zondag speelgerechtigd?

"En hij stond onder ongelooflijke druk, want ik heb de aanbiedingen die er voor hem waren met eigen ogen gezien. Als een speler zo woord houdt, dan ben ik daar van onder de indruk. En is dat de garantie dat hij een grote carrière kan maken. En dat hij hier bij Anderlecht past", aldus Van Holsbeeck.

Ezekiel is pas sinds deze week officieel van paars-wit, maar... "We gaan er alles aan doen om hem tegen vrijdag speelgerechtigd te krijgen."

Aankoopoptie van acht miljoen

Anderlecht moet voor 1 juli 2016 de aankoopoptie in het contract van Ezekiel lichten. En die zou rond de acht miljoen euro bedragen. "Of het onmogelijk is om hem te kopen? Als ik hem daarna aan een Engelse club kan doorverkopen niet nee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties