Hij wordt de nummer 1 van KV Mechelen

Hij wordt de nummer 1 van KV Mechelen
Foto: © photonews

De kogel is door de kerk: Jean-François Gillet zal tegen KV Oostende in doel staan namens KV Mechelen. Dat heeft Mechelencoach Jankovic beslist. Bondscoach Marc Wilmots zal tevreden zijn.

Wilmots maakt er geen geheim van dat hij met oog op het EK 2016 spelers in zijn selectie van 23 wil die stuk voor stuk spelen bij hun eigen ploeg.

Bij Catania was Gillet in de verdoemenis aan het raken, nu start hij als nummer 1 aan het seizoen bij KV Mechelen. Eerste opdracht: the Kustboys in Oostende aan banden leggen.

De strijd was spannend de voorbije weken, want oorspronkelijk werd Coosemans aangetrokken als titularis onder de lat. "Maar de blessure van Moris zorgde voor een extra nieuwkomer. Ik had Gillet hier niet verwacht", gaf die al aan tegenover Voetbalkrant.com.

Gillet kan rust brengen

"Wie ook in doel komt, hij zal iemand hebben die staat te trappelen in de rug", aldus nog Coosemans. En hij zal zelf de trappelaar worden, want Jankovic heeft zijn keuze gemaakt.

"Coosemans is een topkeeper, maar Gillet heeft pakken ervaring en kan veel rust brengen in de ploeg", geeft de coach aan in Het Nieuwsblad

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties