Ook Club Brugge valt in de prijzen: dit is onze 'Jongere van het Jaar'!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Ook Club Brugge valt in de prijzen: dit is onze 'Jongere van het Jaar'!
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het is prijzentijd op onze redactie. De voorbije dagen kreeg u al enkele laureaten op het bord en vandaag gaan we lustig door. Proficiat, Obbi Oulare! Oftewel: onze 'Jongere van het Jaar'!

Door Cédric De Volder

De voorbije dagen gooiden we ook al met prijzen. Laurent Depoitre en Hein Vanhaezebrouck ontvingen hun trofee ondertussen al, maar vandaag verhuizen we naar het Jan Breydelstadion. 

En het moet gezegd: het was een enorm spannende strijd. Meer zelfs: Obbi Oulare en Chancel Mbemba verzamelden beiden evenveel stemmen, maar de lezers geven bij Voetbalkrant.com de doorslag. En jullie kozen voor Oulare! 

De volledige top tien

1. Obbi Oulare (Club Brugge) 44
2. Chancel Mbemba (RSC Anderlecht) 44 
3. Leander Dendoncker (RSC Anderlecht) 36 
4. Youri Tielemans (RSC Anderlecht) 34 
5. Aleksandar Mitrovic (RSC Anderlecht/ nu Newcastle United) 22 
6. Moses Simon (KAA Gent) 18 
7. Faysel Kasmi (Lierse SK/ nu Standard) 13 
8. Timothy Castagne (KRC Genk) 10
9. Sergej Milinkovic-Savic (KRC Genk) 7
10. Thomas Foket (KAA Gent) 4

Debuut op KRC Genk, ontbolstering tegen KV Kortrijk

Het moet gezegd: Obbi Oulare was vorig seizoen één van de verrassingen bij Club Brugge. Pakweg een kalenderjaar geleden was de 19-jarige aanvaller een nobele onbekende. Hij debuteerde echter op het veld van KRC Genk - leuk detail: papa Souleymane maakte carrière in de Cristal Arena - en maakte meteen een goede indruk. 

Een weekje later tegen KV Kortrijk volgde het eerste doelpunt en de trein was vertrokken. Enig probleem: Oulare kampte aanvankelijk nog met een serieuze conditionele achterstand. Hard werk, veel kilometers en liters zweet zorgden er echter voor dat hij een gevreesde pion werd bij blauw-zwart.

En nu hét jaar van de bevestiging!

De prestaties van Oulare zorgden ervoor dat Borussia Dortmund, Ajax, Stoke City en Aston Villa hem op het verlanglijstje plaatsen, maar ook Club Brugge wil het goudhaantje houden. 

Club Brugge is klaar voor het nieuwe seizoen. En ik ook!

Oulare staat nu voor het aartsmoeilijke jaar van de bevestiging, maar hij is enorm ambitieus. "Ja, dat klopt. Maar ik heb er enorm veel zin in om opnieuw aan het seizoen te beginnen. Club Brugge is klaar. En ik ook!"

"Het doet me wel iets dat ik deze trofee heb gekregen", aldus Oulare. "Ik haalde het toch van enkele grote namen. Vooral het feit dat ook de fans me waarderen is enorm leuk."

Later vandaag volgt nog een exclusief interview met Obbi Oulare! De spits praat over zijn trofee, zijn ambities en natuurlijk ook over zijn toekomst. Hou onze website dus zeker in het oog!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties