Panelleden over kandidaten PO1: "Hopen op strijd tussen 8 à 9 ploegen"

Panelleden over kandidaten PO1: "Hopen op strijd tussen 8 à 9 ploegen"
Foto: © photonews

Nog twee nachten slapen en de Jupiler Pro League trekt weer op gang. Samen met Paul Van Himst, Eddy Snelders, Bart Wilmssen en Franky Van der Elst blikken we op verschillende thema's vooruit. Vandaag: de PO1-kandidaten.

Door de redactie

Franky Van der Elst denkt dat er voor één plaatsje gevochten zal worden. "Met Anderlecht, Club Brugge, Standard, Gent en Genk zijn er eigenlijk al vijf plaatsen weg. Maar dan gaan we er vanuit dat de topclubs het zullen halen. Zulte Waregem liet in de voorbereiding een sterke indruk na."

"Het zou alvast straf zijn als Francky Dury erin slaagt om PO1 te halen. Als je weet vanwaar Essevee komt... Verder is het lastig voorspellen. Ik gun het KV Mechelen. En hoe zit het bij Sporting Lokeren na Peter Maes en bij KV Oostende met Yves Vanderhaghe?"

Van der Elst: Ik gun het KV Mechelen

Ook Bart Wilmssen gaat akkoord met de certitudes. "KV Kortrijk deze keer niet. Er waait daar een nieuwe wind en KVK zal - in tegenstelling tot Sporting Lokeren - last kennen met het inpassen van nieuwe zaken."

"Voor de zesde stek verwacht ik een pelotonnetje met Sporting Charleroi, Sporting Lokeren, KV Mechelen. En natuurlijk ook KV Oostende. Als Marc Coucke nog twee toppers wil halen, doet hij dat gewoon."

Wilmssen: Als Coucke nog twee toppers wil halen, doet hij dat gewoon

Eddy Snelders rekent dan weer op 'surprises'. "Vorig jaar waren er twee verrassingen bij. Dat kan dit jaar ook. Oostende heeft veel gekocht en Mechelen kan zich manifesteren. Ik hoop dat het niet dezelfde ploegen worden, dat is maar saai."

"Ook Charleroi komt ook al vroeg sterk voor de dag. Ik hoop dat we lang een open strijd met 8 à 9 ploegen krijgen voor zes plaatsen. Dat maakt het interessant."

Snelders: Ik hoop dat het niet dezelfde ploegen worden, dat is maar saai

Paul Van Himst ziet dan weer maar vier certitudes, maar ziet voor de rest nog vier of vijf ploegen in aanmerking komen. "Anderlecht, Club, Gent en Standard, daar mag je je hand voor in het vuur steken."

"Genk zal waarschijnlijk wel beter voor de dag komen maar ja... dat weet je niet. En dan? Ja, dan wordt het kijken naar ploegen als Mechelen en Oostende. En kan Charleroi bevestigen? Kortrijk lijkt dan weer verzwakt. Lokeren misschien?"

Van Himst: Het wordt kijken naar ploegen als Mechelen en Oostende

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties