Prognose: Voor het eerst terug een goeie vibe aan de Maas

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Prognose: Voor het eerst terug een goeie vibe aan de Maas
Foto: © photonews

Op vrijdag 24 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Op 3 plaatsen we Standard Luik.

Door Sander De Graeve

Ambitie

Bij weinig ploegen was de stemming aan het begin van dit seizoen zó ingrijpend verschillend van die aan het eind van het vorige, als bij Standard. Met het vertrek van Roland Duchâtelet en de komst van kersvers voorzitter Bruno Venanzi kreeg de Luikse achterban eindelijk wat het al enkele seizoenen wou. Verandering.

De nieuwe voorzitter zweert de politiek van uitleenbeurten naar sattelietclubs af en engageerde zich voor gerichte versterkingen. Ivan Santini van KV Kortrijk is daar misschien wel het beste voorbeeld van. De nieuwe stabiliteit moet de club in staat stellen opnieuw een mondje mee te praten in de titelstrijd.

Transfers

IN

Ahmed El Messaoudi en Faysel Kasmi (Lierse), Anthony Knockaert (Leicester City), Ivan Santini (KV Kortrijk), Mohamed Yattara (Olympique Lyon), Yanis Mbombo (Auxerre),

OUT

Anil Koç, Dudu Biton, Danny Verbeek en Ronnie Stam (vrije transfer), François Marquet (Mouscron-Péruwels, huur), Frédéric Bulot (Stade Reims), Igor De Camargo en Yoni Buyens (Racing Genk), Imoh Ezekiel (einde huur Al-Arabi, nu Anderlecht), Jeff Louis (Caen), Jiloan Hamad (einde huur, Hoffenheim), Jonathan Viera (Las Palmas), Kensuke Nagai (Nagoya), Mehdi Carcela (Benfica), Paul-José Mpoku (Chievo, huur), Vinicius (einde huur, Valencia), Yuji Ono (STVV).

Sterktes & zwaktes

Er vertrok heel wat talent uit Luik, met vooral Carcela en Ezekiel als uitschieters. Het wordt afwachten hoe de vervangers het gaan doen. Grote namen zijn het, afgezien van Ivan Santini, niet. We zijn vooral benieuwd wat Knockaert kan laten zien. De Fransman met een deel Belgische roots moet het vertrek van Carcela proberen uitwissen.

De rust die er nu in en rond de club lijkt te heersen, is alvast een gezonder klimaat voor goeie prestaties dan de chaos van de voorbije jaren. Het is aan coach Muslin (ex-Lokeren) om te tonen wat hij in zijn mars heeft.

Prognose: 3e

Onze redactie gokt op een derde plaats voor Standard dit seizoen. Ondanks de turbulentie van vorig jaar, leken de Rouches in play-off 1 plots even mee te doen voor de titel. We zijn benieuwd wat het dit jaar geeft.


Op welke plek ziet u Standard eindigen?

32%
21%
37%
5%
0%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties