Balette koos voor Genk want "gelijkenissen met het Gent van vorig jaar"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Balette koos voor Genk want "gelijkenissen met het Gent van vorig jaar"
Foto: © Photonews

Peter Balette ruilde landskampioen Gent voor Racing Genk. Hij koos niet voor de makkelijkste weg, maar is helemaal klaar voor de nieuwe uitdaging. De assistent-coach ziet duidelijke gelijkenissen met het Gent dat vorig seizoen de titel pakte.

Door Robby Morren

"Ik heb al enkele keren gezegd dat het niet de makkelijkste keuze was om naar Genk te komen. In Gent blijven was eenvoudiger geweest, daar loopt alles op wieltjes. Het was voor mij niet enkel een sportieve, maar ook een extrasportieve keuze naar mijn gezinssituatie toe."

De moeilijkste weg dus, maar er zijn heel wat gelijkenissen tussen het Gent dat vorig seizoen kampioen speelde en het Limburgse project. Gent begon ook aan het seizoen met een nieuwe coach die een nieuwe ploeg moest bouwen waarin jongeren kansen kregen.

"Dat is juist. Ik ben in dit project gestapt omdat ik aanvoelde dat het gelijkenissen vertoont met Gent vorig jaar. Daar hebben we -veel sneller dan verwacht- resultaat neergezet zonder de grote internationals in de ploeg te hebben", vertelt de assistent-coach aan onze redactie.

Balette blikt tevreden terug op de voorbereiding. "De eerste weken zijn zelfs beter verlopen dan ik had gedacht. Genk heeft toch een moeilijk seizoenseinde gekend. Er zijn keuzes gemaakt en de ploeg moet heropgebouwd worden, maar ik zie elke dag progressie en een groep die gretigheid toont."

We moeten ons niet wegsteken achter de problemen van de voorbije jaren

Peter Balette verwacht van zijn spelers, net als Maes, dat zij die extra stap zullen zetten. "De spelersgroep is zich ervan bewust dat er iets extra van hen moet komen om die stap hogerop te zetten. Wij moeten als coaches zelf heel veel energie uitstralen en zo de spelers op sleeptouw nemen."

De club stelt een plaats in play-off 1 voorop als doelstelling, maar Balette wil liefst zo hoog mogelijk mikken. "We moeten ons niet wegsteken achter de problemen van de voorbije jaren. We moeten de daad bij het woord voegen."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties