La Liga 2015-2016: klassieke tweestrijd of kapers op de kust?

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
La Liga 2015-2016: klassieke tweestrijd of kapers op de kust?
Foto: © Photonews

In onze vaderlandse competitie komen onze eersteklassers volgend weekend alweer in actie, maar in Spanje is het nog even wachten op de start van het nieuwe seizoen. De clubs hebben dan ook nog even tijd om hun huiswerk af te ronden.

Intussen hebben de Spaanse ploegen uiteraard niet stil gezeten. Opvallend genoeg zijn het voorlopig niet Barcelona, noch Real Madrid, die het meeste uitgaven op de transfermarkt. Twee ploegen willen de toppers dit seizoen het vuur aan de schenen leggen en zetten hun ambities tijdens deze transferperiode kracht bij. 

Atlético Madrid

Atlético Madrid is al enkele jaren de ploeg bij uitstek die zich mengt in de titelstrijd tussen Barcelona en Real Madrid. Niet zonder succes, want in 2014 kroonden de colchoneros zich zelfs tot Spaans landskampioen.

Die stunt konden ze vorig seizoen niet herhalen, maar volgend seizoen wil Atlético er opnieuw helemaal staan. De Madrilenen verloren met Arda Turan, Mario Suarez, Mandzukic en Miranda al enkele belangrijke pionnen, maar Simeone weet wat het is om een team opnieuw op te bouwen.

Het materiaal lijkt alvast aanwezig, want er landden intussen al enkele mooie namen in het Vicente Calderón. Wat te denken van Jackson Martinez (Porto) en onze landgenoot Yannick Ferreira Carrasco (Monaco)?

Intussen is Filipe Luis (Chelsea) terug van weggeweest en werden ook Stefan Savic (Fiorentina) en Luciano Vietto (Villarreal) binnengehaald. Op die manier staat Atlético binnenkort sowieso met een meer dan indrukwekkende kern aan de aftrap van het nieuwe seizoen.

Valencia: meer dan 100 miljoen euro aan binnenkomende transfers

Vóór Atlético Madrid was Valencia de laatste ploeg die Real en Barcelona van de titel kon houden. Dat is al van 2004 geleden, maar de club is met extra centen vastbesloten om haar plaats aan de top opnieuw in te winnen.

Vorig seizoen deed Valencia het al uitstekend, maar dat moet nog beter en daarom pakte ook Valencia al stevig uit op de transfermarkt. Mathew Ryan moet de netten proberen schoon te houden en krijgt daarbij de hulp van onder meer João Cancelo (Benfica).

Ook in de aanval werd met Negredo (Man City) en Rodrigo (Benfica) extra talent aangetrokken. Dat is nog niet alles: Santi Mina (Celta) en André Gomes (Benfica) moeten het middenveld komen versterken. Alles samen spendeerde Valencia al meer dan 100 miljoen euro op de transfermarkt. En dan kwam Zakaria Bakkali ook nog eens gratis.

Barcelona: twee transfers ondanks transferverbod

Weinig beweging bij Barcelona. De regerende landskampioen zag Xavi wel vertrekken, maar lijkt verder niet echt verzwakt en blijft dus een topteam, dat bovendien uitstekend op elkaar ingespeeld is.

Door het transferverbod kunnen de reeds gehaalde aanwinsten pas in januari in actie komen. Die binnenkomende transfers zijn niet de minsten: Aleix Vidal (Sevilla) en Arda Turan (Atlético) moeten in de beslissende fase van de competitie hun meerwaarde tonen bij de Catalanen.

Real Madrid: stilte voor de storm?

Bij Real Madrid blijft het voorlopig vrij rustig. Danilo is de belangrijkste aanwinst: hij kwam voor 31,5 miljoen euro over van Porto en moet de verdediging versterken.  In doel werd Casillas vervangen door Casilla en verder werd Casemiro teruggehaald.

Intussen is de hamvraag of Sergio Ramos gewoon in Madrid blijft, of dan toch richting Manchester trekt. Bovendien blijven de geruchten aanzwellen dat Ronaldo niet helemaal gelukkig is bij Real. Om volgend seizoen wél prijzen te pakken lijkt er dus sowieso nog werk aan de winkel voor Florentino en Benitez. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties