De kampioen staat terug met de voetjes op de grond: bloed, zweet en tranen, alstublieft!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
De kampioen staat terug met de voetjes op de grond: bloed, zweet en tranen, alstublieft!
Foto: © photonews

Gingen de spelers van KAA Gent vorige week een keertje te veel naar de Gentse Feesten? Neen, dat zal het wel niet geweest zijn. Maar toch, de troepen van Hein Vanhaezebrouck lijken nood te hebben aan een ferme wake-up-call.

Door Timothy Collard

Let op, er was wel goede wil aanwezig bij iedere Buffalo die tussen de lijnen verscheen. Een gebrek aan inzet kan je de spelers van Hein Vanhaezebrouck niet verwijten. Maar zijn manschappen hadden het niet in zich om dat tikkeltje meer te geven en het verschil te maken.

Raman en Depoitre zijn én blijven belangrijk

Vanhaezebrouck was na afloop van de partij in Westerlo, waar Gent een halfuur met een man meer speelde, niet mals voor zijn spelers. Vooral Raman en Depoitre kregen ervan langs. De coach nam het hen kwalijk dat ze in de pers net iets te veel over zichzelf bezig waren.

En dat doet Vanhaezebrouck natuurlijk niet zomaar. Hij weet dat hij jongens als Raman en Depoitre écht nodig heeft en probeert hen daarom, ook al is er nog maar één speeldag voorbij, zo snel mogelijk wakker te schudden.

Want op papier kunnen de Buffalo’s gewoon verder bouwen op het succes van de voorbije voetbaljaargang. Maar de belangrijkste bijzaak ter wereld speelt zich niet af op papier. Wel op gras.

Teambelang primeert: opnieuw voor elkaar door het vuur gaan

En als de spelers op het veld niet voor elkaar door het vuur gaan, dan is het onmogelijk om het vorige seizoen te herhalen. Laat staan om in de buurt te komen van dat geweldige seizoen.

Het Gent van vorig seizoen moest het hebben van zijn ijzersterke collectief. Iedereen was in staat om uit te blinken, maar ieder individu werkte ook keihard om ervoor te zorgen dat een ploegmakker een week later kon uitblinken. Één ding is zeker: Vanhaezebrouck zal er de komende tijd de pees opleggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties