Analyse De terugkeer van JF Gillet: geen fouten, geen grootse indruk

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
De terugkeer van JF Gillet: geen fouten, geen grootse indruk
Foto: © photonews

KV Mechelen haalde met Colin Coosemans een eerste doelman, maar de geel-roden kondigden enkele weken later de komst van Jean-François Gillet met veel tromgeroffel aan. De Rode Duivel kende al de nodige dosis pech, maar kon eigenlijk ook niet overtuigen.

Door Cédric De Volder

KV Mechelen ging op de openingsspeeldag onderuit bij KV Oostende en verloor afgelopen zaterdag op het veld van Club Brugge. Jean-François Gillet maakte dan wel geen grote fouten, maar de doelman maakte niet de indruk die je van een Rode Duivel zou mogen verwachten. 

Geen fouten in Albertpark, maar wat met die hoge ballen?

Eerlijk? Gillet was kansloos bij de doelpunten van Michel Jonckheere, Fernando Canesin Matos en Sébastien Siani. Maar de doelman maakte allesbehalve een goede indruk bij hoge ballen. 

Akkoord, de 36-jarige goalie is met zijn 1m81 niet van de grootsten, maar dat mag op het hoogste niveau geen excuus zijn. Al kan je ook een Rode Duivel niet na één wedstrijd de grond inboren.

Onzeker op Olympia? 

Ook op het veld van Club Brugge hetzelfde verhaal. Gillet maakte geen grote fouten, maar een secure indruk gaf de doelman ons niet. Meer zelfs: voor de rust loste hij een schot van Dion Cools. Ruud Vormer had altijd moeten scoren, maar deed dat niet.

En wat met het doelpunt van Tuur Dierckx? Het jeugdproduct van blauw-zwart is dan wel enorm snel, maar Gillet kwam... en ging twijfelen. En wat mag een doelman nooit doen? Juist, ja...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties