Vanhaezebrouck: "Geen enkele van die eerste 30 wedstrijden is levensbepalend"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Vanhaezebrouck: "Geen enkele van die eerste 30 wedstrijden is levensbepalend"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent gaat zondag op bezoek bij RSC Anderlecht. Een grote test voor beide ploegen, al kan je het belang van de topper wel in vraag stellen. De wedstrijd komt immers wel héél erg vroeg op het seizoen.

Timothy Collard in Gent

“Dat doet mij terugvallen op een klassieke uitspraak”, steekt Hein Vanhaezebrouck van wal op zijn wekelijkse persbabbel. “Dit competitiesysteem zorgt ervoor dat alle toppers in de reguliere competitie minder belangrijk zijn dan wat er in de play-offs gebeurt.”

“Dat is effectief zo, hé. Vroeger speelde je voor drie punten, nu speel je in de reguliere competitie maar voor de helft van de punten. Voor mij is iedere match van belang, maar geen enkele van die eerste dertig wedstrijden is levensbepalend. Tenzij dat het gaat over het al dan niet halen van play-off 1.”

"Langs de andere kant... Waarom wachten tot op het einde om punten te pakken?"

“Langs de andere kant kan je je ook afvragen ‘waarom tot op het einde wachten om punten te pakken?’ Wij beseffen maar al te goed dat alle punten die we nu kunnen sprokkelen, mooi meegenomen zijn.”

“Maar de prijzen worden pas tijdens de play-offs verdeeld, niet na dertig speeldagen. Er is dan wel dat Europese ticket voor de ploeg die na de reguliere competitie aan de leiding staat, maar dat is nu niet meteen het meest interessante ticket."

"Al moet je soms, gezien de concurrentie, wel tevreden zijn met dat minst interessante Europese ticket.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties