Raja rekent op Messoudi: "De druk is hier enorm na vorig seizoen"

Raja rekent op Messoudi: "De druk is hier enorm na vorig seizoen"
Foto: © Photonews

Mohamed Messoudi was jarenlang een gevestigde waarde op onze Belgische velden, maar de Antwerpenaar koos in het tussenseizoen voor een exotisch avontuur.

Door Cédric De Volder

Raja Casablanca. De gemiddelde Europese voetbalfan heeft wel al eens van de club gehoord, maar L'Kadhra is op het Afrikaanse continent een waar fenomeen. 

De club strijdt niet enkel jaarlijks om de Marokkaanse titel, maar is er ook telkenmale bij als de Afrikaanse Champions League de laatste rechte lijn inzet. Met andere woorden: Mohamed Messoudi speelt bij een absolute topclub.

"Ik heb net een stage in Turkije achter de rug", vertelt de voormalige speler van onder meer KAA Gent en Zulte Waregem in een gesprek met onze redactie. "En ja, ik ben verrast door het hoge niveau."

Raja begint vrijdag aan de vaderlandse competitie met een trip naar FUS Rabat. "En de druk is hier enorm. Vorig seizoen was een minder seizoen, dus iedereen verwacht prijzen. De fans zijn verwend."

Als voetballer ben je hier een volksheld. Als het goed gaat tenminste. Want anders...

"Twee seizoenen geleden speelde Raja nog de finale van het WK voor clubs tegen Bayern München", gaat Messoudi verder. "Dat wil toch iets zeggen. Iedere thuismatch zitten hier trouwens 70.000 uitzinnige fans op de banken."

Ook het leven in de Marokkaanse grootstad bevalt Messoudi. "Casablanca is een heel moderne stad. Bovendien ben je hier als voetballer een volksheld. Als het goed gaat tenminste. Want anders..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties