Kompany knokt zich weer naar zijn rechtmatige status: de prins van City

Kompany knokt zich weer naar zijn rechtmatige status: de prins van City
Foto: © Photonews

Met enige terughoudendheid, want bij Vincent Kompany weet je nooit hoe lang de broze spieren het zullen volhouden, maar deze Kompany is toch iets heel anders dan wat we vorig seizoen mochten aanschouwen. De verdediger heeft zich voorgenomen alle criticasters lik op stuk te geven.

Drie weken voor al zijn andere ploegmaats dook Kompany dit seizoen op in het trainingscentrum van Manchester City. Hij dook de gym in om zijn indrukwekkende spiermassa sterker en sneller te maken. De 28-jarige kapitein liet niets aan het toeval over en trainde als een beest.

Daar was echter nog maar weinig van te zien in de voorbereiding. Tegen Stuttgart - waar City met het centrale duo Mangala-Kompany - vier doelpunten incasseerde in de eerste helft, werd 'The Prince' zelfs naar de kant gehaald. 'Een teken aan de wand?', vroeg men zich af in de media.

De Britse kranten waren niet echt overtuigd en zetten grote vraagtekens bij het vormpeil van wat Manuel Pellegrini ooit zijn belangrijkste speler noemde. Koren op de molen van Kompany, die nog een tandje bijstak en een paar individuele sessies met Mangala afwerkte om de automatismen aan te scherpen.

Na de eerste match tegen West Bromwich was er al heel wat minder twijfel. Kompany had geregeerd als een koning achteraan en bekroonde zijn perfecte match zelfs met een doelpunt. De ontlading was navenant. De viering leverde indrukwekkende foto's op met Kompany die elke spiervezel in zijn lijf opspande.

Afgelopen weekend, tegen Chelsea, is de prins van het Etihad Stadium opnieuw untouchable geworden. Geen kat die nog denkt aan vorig seizoen, toen Kompany er op bepaalde momenten letterlijk afgelopen werd en de fouten opstapelde. 

"Here's to you Vincent Kompany, City loves you more than you will know", schalmde door het stadion. Geen mens die meer doet om die liefde te beantwoorden. Kompany haat verliezen, haat blessures, haat het feit dat hij vorig seizoen niet top was... Maar Manchester, dat is Kompany-terrein. En dat zullen ze zien ook dit jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties