Nu pas komt het uit: deze toptrainer stuurde het Real Madrid van Zidane, Figo en Beckham wandelen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Nu pas komt het uit: deze toptrainer stuurde het Real Madrid van Zidane, Figo en Beckham wandelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij bleef 'zijn' club al die jaren trouw en hij lijkt nu ook niet meer voor een nieuw avontuur te kiezen. Al kreeg niemand minder dan Arsène Wenger destijds wel de kans om Real Madrid onder zijn hoede te nemen.

Al die jaren was er van het verhaal niets geweten, maar de voormalige zaakwaarnemer van Wenger bracht daar nu verandering in. “Toen Real Madrid Claude Makelele kocht, wilde het met Patrick Vieira en Wenger nog twee Fransen naar Madrid halen”, aldus Marc Roger in L’Équipe.

“Maar Arsène stuurde Real wandelen. Hij is de enige man in de wereld die het Real van Raul, Zidane, Figo, Beckham, Roberto Carlos en noem maar op niet wilde coachen.”

Lange tijd getwijfeld

Al zou de oefenmeester van Arsenal het lange tijd overwogen hebben om tóch naar Real te gaan. “In 2001 gingen we een eerste keer praten en in 2003 waren de gesprekken nog steeds aan de gang.”

“Bij het laatste gesprek in Parijs, in januari of februari van 2003, zakte enkel Jorge Valdano nog af naar Frankrijk. Florentino Perez geloofde toen niet langer dat Wenger voor hen zou kiezen”, besluit Roger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties