Hasi valt in herhaling: "We hebben Boussoufa nodig"

Hasi valt in herhaling: "We hebben Boussoufa nodig"
Foto: © Photonews

De ontgoocheling gaat groot zijn bij Besnik Hasi als hij straks op 1 september opstaat zonder Mbark Boussoufa in zijn kern. Maar voorlopig gaan ze er bij Anderlecht vanuit dat het in orde komt.

Door Johan Walckiers

De onderhandelingen met Lokomotiv Moskou slepen aan, maar ondertussen staan de koffers van Boussoufa wel al een paar weken vertrekkensklaar. Zelf heeft hij immers al een persoonlijk akkoord bereikt met Anderlecht. Alles is reeds doorsproken, zelfs de rol die hij gaat moeten spelen.

En die rol is uitgebreid: zowel op als naast het veld moet hij iedereen op één lijn krijgen. "Boussoufa weet dat er druk is, als hij komt", knikte Hasi deze middag. "Hij heeft hier eerder gespeeld en weet wat het is bij Anderlecht. Hebben we Boussoufa nodig? Ik denk het wel", legt hij zelf ook nog wat druk bij het bestuur.

Voor de jongeren zou hij een hele goeie invloed zijn

Herman Van Holsbeeck doet er ook alles aan om hem te halen, maar wil zich niet verbranden, want binnen de Raad van Bestuur staat niet iedereen achter de transfer van de kleine Marokkaan. "Of ik ontgoocheld zal zijn als hij niet komt? Dat hoort bij ons werk, maar ja, ik zou ontgoocheld zijn", aldus Hasi.

Hasi neemt een groot risico door zelf zo zwaar aan te dringen op de komst van Mbark Boussoufa, want enkel hij zal er op afgerekend worden als het niet lukt. Maar daar gaat hij niet vanuit. "Boussoufa is een winnaar, een voortrekker. Voor de jongeren zou hij een heel goeie invloed zijn binnen de kleedkamer", besloot Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties