Sfeerverslag: Kanaries beleefden gisteravond delirium waar ze zo lang van droomden

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Sfeerverslag: Kanaries beleefden gisteravond delirium waar ze zo lang van droomden
Foto: © photonews

"Eindelijk!" Dat gevoel overheerste nadat STVV gisteravond voor het eerst in competitie de scalp van Racing Genk pakte. De Limburgse derby herleefde als nooit tevoren. Het relaas van een intense burenstrijd van begin tot eind.

Met klappers van een hart voor Limburg maakte Stayen zich gisteren op voor de eerste derby sedert begin 2012. Aan vocale rivaliteit een halfuur voor de aftrap geen gebrek. Met een eerste tik uitgedeeld door de Genkse aanhang.

De Truiense kop spaarde zijn eerste kruit voor het moment waarop de spelers hun intreden deden. Echte logo's blijven bestaan, traditie sinds 1924 sneerden de Kanaries richting de fusieclub die in 1988 het levenslicht zag.

Eens op het veld brandde de hel. Bengaals vuurwerk langs beide zijden. Bommetjes op het veld en twee teams vol met goesting om er een lap op te geven.

In minuut elf barstte de thuishaven helemaal los. Met een gekruiste trap voorbij Köteles bracht Edmilson het thuispubliek in extase. Niet veel later zagen de fans een magistrale poeier van Dompé op de lat stranden.

STVV ruikt de koppositie! #STVVGNK 2-0

Posted by Voetbalkrant.com on vrijdag 21 augustus 2015

En ook na de koffie stoomde de promovendus lekker door. Mbombo bracht de zege dichterbij. Bij de 3-0 van Dompé waren de Truienaars zegezeker. Klaar om een wilde feestnacht in te gaan. Stayen is van ons weergalmde over de tribunes.

In het slotkwartier raakten de gemoederen nog even verhit. De Genkse aanhang schreeuwde terecht om een strafschop en kreeg die ook: 3-1. Een schrale troost voor de bezoekers die met een fikse kater huiswaarts keerden. Het STVV-legioen was het delirium nabij. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties