Tegenstanders AA Gent onder de loep

Tegenstanders AA Gent onder de loep
Foto: © Photonews

Zenit Sint-Petersburg, Valencia en Lyon. Tot zover de loting in de Champions League voor AA Gent dit seizoen. De slotsom? Een erg lastige loting, zonder echte kleppers. En een aantal Belgische links. We stellen de drie tegenstanders even voor.

Zenit Sint-Petersburg

Uit de 'kampioenenpot 1' kwam Zenit Sint-Petersburg. Met Hulk, maar ook met Belgen Axel Witsel en Nicolas Lombaerts. Al kan het goed zijn dat Witsel de komende dagen nog van club zal veranderen, voor Lombaerts zal een terugkeer naar 'zijn' Gent wel bijzonder zijn.

Vorig jaar versloegen ze nog Standard in de play-offs richting Champions League, enkele jaren daarvoor konden ze zich nog ten koste van Anderlecht plaatsen voor de 1/16e finales van de Europa League als derde in de poule, ook in eerdere ontmoetingen waren ze telkens sterker dan Standard of paars-wit.

Tegen Gent speelden ze nog nooit in Europa, eind jaren '80 bleek Club Brugge nog te sterk voor de Russen. Makkelijk wordt het echter allerminst tegen het sterrencollectief.

Valencia

Welkom terug in België, Mathew Ryan. Hoog tijd om onze trofee van Keeper van het Jaar uit te reiken als hij een bezoekje brengt aan de Ghelamco Arena.

De Spanjaarden zijn de vijfde Spaanse ploeg die zich wisten te plaatsen voor de Champions League. Dat deden ze door Monaco uit te schakelen. Geen absolute klepper uit Spanje, maar toch opnieuw een moeilijk te bekampen ploeg.

Wat we ons herinneren? De 7-0 tegen Racing Genk enkele jaren terug op het Kampioenenbal. Gent speelde ooit eens tegen Valencia in de Intertotobeker. 0-0 en 2-0 voor de Spanjaarden werd het toen.

Olympique Lyon

En ook voor tegenstander nummer 3 eigenlijk hetzelfde liedje: een echte topnaam is Lyon niet (meer), maar punten halen tegen de Zuid-Fransen wordt wel geen simpele klus.

De laatste keer dat een Belgisch team met Lyon te maken kreeg was in de play-offronde richting poulefase in het seizoen 2009-2010. Toen was Lyon veel te sterk voor Anderlecht: 5-1 en 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties