Kritiek op de bondscoach gecounterd: "Hebben die Hollanders onze wedstrijden eigenlijk gezien?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Kritiek op de bondscoach gecounterd: "Hebben die Hollanders onze wedstrijden eigenlijk gezien?"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots is dezer dagen toch het middelpunt van een klein stormpje. De Rode Duivels overtuigden de voorbije wedstrijden helemaal niet. Vooral tegen Cyprus was het huilen met de pet op. "Maar er wordt altijd naar een bondscoach gewezen", aldus Franky Van der Elst.

Door Cédric De Volder

België is al een tijdje verdeeld als het over de bondscoach gaat. Sommigen vinden dat de mayonaise niet meer pakt, terwijl anderen vooral naar de spelers blijven kijken. 

Maar ook in het buitenland komt er nu kritiek op das Kampfschwein. In het Nederlandse Voetbal Inside was René van der Gijp keihard voor Wilmots. Dan kan je overigens HIER nog een keertje nalezen.

De Hollanders...

"Het is allemaal een beetje overdreven", kiest Franky Van der Elst de kant van Wilmots. "Van der Gijp zegt zoveel. Hebben die Hollanders onze wedstrijden eigenlijk wel gezien? Ik denk het eerlijk gezegd niet."

"De kritiek uit Engeland is dan weer dezelfde als hier", gaat de 85-voudig Rode Duivel verder. "Ik weet ook wel dat het beter moet en dat er in Frankrijk uit een ander vaatje zal moeten worden getapt. Maar Wilmots neemt de kritiek wel mee."

En dan leggen we natuurlijk meteen de link met het WK in Brazilië. "Er werd daarna getraind op stilstaande fases, de backs gingen hoger voetballen én Axel Witsel kreeg een andere positie."

"Dat zegt toch ook veel", besluit Van der Elst. "Hopelijk kan de knop in Frankrijk gemakkelijk worden omgedraaid. De tegenstanders zullen het toelaten dat er gevoetbald wordt. Al wordt België nu natuurlijk anders bekeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties