"Hazard bij de Rode Duivels is hetzelfde als Messi bij Argentinië"

"Hazard bij de Rode Duivels is hetzelfde als Messi bij Argentinië"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Wat scheelt er nu toch met Eden Hazard bij de nationale ploeg? Ok, hij was de voorbije twee interlands beslissend, maar in het spel was hij nergens. Een speler met zijn kwaliteiten wordt altijd strenger bekeken, maar wat hij tot nu toe liet zien... Tja, iedereen ziet dat het te weinig is.

"Volgens mij is hij niet zo gemotiveerd als bij Chelsea. Tegen Cyprus zag ik trouwens enkel De Bruyne en Nainggolan die er echt volle bak voor gingen", aldus Losada. "Voor Hazard is het wat hetzelfde verhaal als met Lionel Messi bij Argentinië. Die vraag stelt iedereen ook altijd: 'Waarom zien we niet dezelfde Messi als bij Barcelona?'"

Maar ook het tactisch plan van de Belgen lijkt niet zo goed te werken. "Fellaini is geen nummer 10, hij is niet de voetballer waar Hazard zoals bij Chelsea met Fabregas kan combineren. De Bruyne en Hazard komen ook heel graag naar binnen. Maar met Vertonghen en Alderweireld heb je geen backs die profiteren van de ruimte die ze zo creëren."

"Als je speelt met een Meunier of zo, kan je tegen een verdedigend blok gevaarlijker zijn. Pas op, Hazard beslist wel met twee flitsen twee wedstrijden. Maar als collectief kan je de match niet beslissen. Een beetje hetzelfde verhaal terug als bij Argentinië."

Bij minder kwaliteitsvolle ploegen zie je meer de hand van de trainer

Losada wil de lijn met Messi nog verder doortrekken. "Bij Argentinië gebeurt net hetzelfde. Individualiteit beslist de wedstrijd, niet het collectief. Bij ploegen met minder kwaliteitsvolle spelers, zoals Wales bijvoorbeeld, zie je meer de hand van de trainer. Bij Argentinië draait het als Messi draait. Maar nog meer dan in La Liga zijn de Zuid-Amerikaanse ploegen ingesteld om hem af te stoppen."

"Ik begrijp ook niet waarom Wilmots na de wedstrijd sprak over een gebrek aan communicatie. Het is toch de taak van de trainer om duidelijke afspraken te maken. Op een EK kan je er zo snel uitliggen, als de vorm van de dag van bepaalde spelers beslissend is."

Hoeveel voorzetten kregen Lukaku en Benteke?

De kritiek op de diepe spitsen is voor Losada dan ook overdreven. "Je hebt spelers op de flanken die graag naar binnen komen. Hoeveel voorzetten hebben Lukaku en Benteke gekregen? Als De Bruyne en Hazard constant naar binnen snijden, moeten de voorzetten komen van je backs, maar die zijn daar niet op geschoold."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties