In thuisland zijn ze lyrisch over 'Trezeguet': "Zijn kapbeweging is onnavolgbaar"

In thuisland zijn ze lyrisch over 'Trezeguet': "Zijn kapbeweging is onnavolgbaar"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Mahmoud Hassan is eindelijk in Brussel. Reden voor ons om in Egypte eens te polsen naar de kwaliteiten van de spelmaker/aanvaller. "Hij kan overal in de aanval uit de voeten", verzekeren ze ons in het land van farao's, sfinxen en piramides.

Trezeguet wordt door Besnik Hasi nog met argwaan bekeken. De Kosovaar weet uit ervaring dat jongens uit Afrika en Zuid-Amerika aanpassangsperiodes nodig hebben. Maar gezien zijn status in Egypte wordt er door de buitenwacht wel het één en ander verwacht. Met Ahmed Hassan had het Astridpark immers al een 'Farao' en zoiets willen ze terug zien.

"Niet voor het één of ander, maar 'Trezeguet' is van dezelfde orde", verzekert ons Reem Abuleil, een Egyptische voetbaljournaliste die tegenwoordig haar uitvalbasis in Dubai heeft. "Hij heeft de techniek en het overzicht van Ahmed Hassan. En hij is jonger om naar Europa te trekken."

Hij zal zo snel mogelijk Engels moeten leren

"Zijn korte kapbeweging is onnavolgbaar en zijn daaropvolgende versnelling zorgt ervoor dat veel verdedigers in de problemen gaan komen. Een aanpassingsperiode? Ja, die zal hij nodig hebben, want hij is geen Engels machtig. Het zal zaak worden zich daar zo snel mogelijk op toe te leggen en zich te integreren in de groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties