Defensieve problemen bij AA Gent: amper drie fitte verdedigers

Defensieve problemen bij AA Gent: amper drie fitte verdedigers
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck zit dezer dagen met de handen in het haar. De coach van KAA Gent heeft heel wat puzzelwerk voor de boeg doordat verschillende van zijn verdedigers geblesseerd in de lappenmand liggen.

Erik Johansson

De Zweed blesseerde zich vorige week op training bij de nationale ploeg aan de knie. Onderzoek wees uit dat een gewrichtsband geraakt is en Johansson vier tot zes weken in de lappenmand ligt.

De zomeraanwinst mist al zeker de eerste twee Champions League-wedstrijden tegen Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg. Ook de wedstrijd tegen Valencia komt in het gedrang.

Rami Gershon

De Israëli was vorig jaar een vaste waarde én absolute sterkhouder bij de Buffalo’s. Dit seizoen speelde hij echter nog niet, aangezien hij in juni – ook al bij de nationale ploeg – een knieletsel opliep. Hij is zeker nog twee maanden buiten strijd en staat daarom niet eens op de spelerslijst voor het kampioenenbal.

Stefan Mitrovic

Één van de allerlaatste nieuwkomers bij de landskampioen, maar ook de Serviër is momenteel nog niet 100% fit. Mitrovic streek neer in ons land met een ontsteking aan het hielbeen en het ontbreekt hem ook aan wat matchritme. Als alles goed gaat, raakt hij fit voor de match tegen Lyon van volgende week woensdag.

Uros Vitas

Vitas is als iedereen fit is lang geen eerste keuze, maar ook hij kampt met blessureleed. De 23-jarige Serviër sukkelt met een hamstringblessure en is op dit moment eveneens niet inzetbaar.

Zijn wel nog fit…

Hein Vanhaezebrouck beschikt op dit moment over amper drie fitte jongens die zijn defensie kunnen vormen: Lasse Nielsen, Nana Asare en Rafinha. En laat die laatste twee dan al geen échte centrale verdedigers zijn…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties