Engelse analist vreest voor De Bruyne: "Het wordt net als bij Chelsea..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 38 reacties
Engelse analist vreest voor De Bruyne: "Het wordt net als bij Chelsea..."
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne is nu al de nieuwe ster van Manchester City. Iedereen is vol lof over onze landgenoot, maar Owen Hargreaves (ex-City, ex-Manchester United, nu analist) is héél voorzichtig. "Gaan ze hem wel goed uitspelen?", vraagt de Engelsman zich luidop af.

In tegenstelling tot bij Wolfsburg zal De Bruyne nu niet meer de enige ster zijn bij zijn club. “Bij Manchester City zal de ploeg niet rond hem worden gebouwd. Wél rond Yaya Touré, David Silva en Sergio Agüero. Het wordt interessant om volgen hoe hij precies zal worden ingepast.”

“Kevin komt het best tot zijn recht als je hem op zijn beste positie uitspeelt. In België was hij top, maar bij Chelsea liep het niet omdat hij tegen de zijlijn werd geplakt”, gaat Hargreaves verder.

"Hij mag niet te veel aan de buitenkant spelen"

De Bruyne goed uitspelen, is het allerbelangrijkste volgens de voormalige middenvelder. “Bij Werder Bremen was hij opnieuw geweldig, net als bij Wolfsburg. Hij heeft bewezen, dat als je hem goed uitspeelt, hij belangrijk kan zijn.”

“Bij Chelsea deed hij niet wat hij gewoon is van doen. Hij speelde te veel aan de buitenkant. Wellicht gaat Manchester City hem op net dezelfde manier uitspelen”, vreest Hargreaves nu al voor de Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties