Incident met vuurpijl: Waasland-Beveren grijpt in

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Incident met vuurpijl: Waasland-Beveren grijpt in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was gisteren geen fijne avond voor Waasland-Beveren. Vooral omwille van de zware nederlaag, maar ook extra-sportief was er een incident tijdens de wedstrijd.

De brandweer moest immers tussenkomen nadat een supporter een vuurpijl had gelanceerd. Die kwam via het dak terug in de tribune terecht en belandde uiteindelijk op het dak van het Themacafé. 

Op basis van beelden en getuigenissen werd de verantwoordelijke geïdentificeerd. Waasland-Beveren liet via een mededeling op de website weten dat de man intussen een stadionverbod kreeg. 

Burgerrechtelijke uitsluiting

De club bekijkt de mogelijkheid om een burgerrechtelijke uitsluiting te geven, wat betekent dat hij in het slechtste geval vijf jaar lang niet meer welkom is op de Freethiel. Waasland-Beveren stelt zich bovendien burgerlijke partij, met als doel om alle kosten te verhalen op de dader. 

De Waaslanders sloten af met een positieve noot. "Dat onze aanhang zaterdagavond negentig minuten lang bleef zingen, ook na de zware eindstand, en dat de avond voor het overige incidentvrij verliep, toont aan dat onze achterban over de nodige maturiteit beschikt en op positieve wijze de ploeg ondersteunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties