KVO brengt mooiste voetbal met 'afdankertjes' van de G5

KVO brengt mooiste voetbal met 'afdankertjes' van de G5
Foto: © Photonews

Hebt u de basisploeg van KV Oostende, de fiere leider in eerste klasse, al eens goed bekeken? Van de elf jongens op het startblaadje van Yves Vanderhaeghe zijn er maar liefst acht die ooit voor één van de 'Grote Vijf' speelden. Opmerkelijk!

Door Johan Walckiers

Dat er kwaliteit aan de Kust rondloopt, heeft iedereen nu wel door. Na acht speeldagen op kop staan, dat is niet toevallig. Dat KVO een gedoodverfde kandidaat voor PO 1 is - en misschien wel meer - daar is ook iedereen het over eens.

En het strafste van al: ze doen het met jongens die bij de topclubs afgeserveerd werden of er een toptransfer verdienden. In totaal goed voor 425 wedstrijden bij Gent, Anderlecht, Club Brugge of Standard.

Capon: 33 matchen voor Club Brugge

Brecht Capon, tegenwoordig de onontbeerlijke rechtsback van Oostende, speelde 33 wedstrijden voor Club Brugge alvorens hij naar Kortrijk vertrok. Daar werd hij in het systeem van Hein Vanhaezebrouck omgeschoold tot verdediger die heel de rechterkant voor zijn rekening nam. 

Lukaku: 8 matchen voor Anderlecht

Aan de andere kant loopt dan weer Jordan Lukaku rond. Ook die neemt heel de flank voor zijn rekening. In totaal kwam hij slecht tot acht wedstrijden voor Anderlecht vooraleer hij naar Oostende verhuisde. 372 minuten in totaal. Bij Anderlecht vonden ze hem niet de juiste mentaliteit hebben. 

Maar als men Obradovic tegenwoordig ziet spelen, zal er in de bestuurskamer toch even gevloekt worden dat ze 2,5 miljoen moesten uitgeven voor een linksback die nu nog niet het rendement haalt van wat de 21-jarige Lukaku laat zien.

Rozehnal: 64 matchen voor Club Brugge

Rozehnal werd teruggehaald naar België om de patron te worden van Oostende. Een risico, maar eentje dat goed uitdraait. Bij Club was hij ooit ook onbetwist titularis, maar op zijn 35ste vindt hij nog steeds de drive om de jonge gasten te sturen en vormt hij met Milic een onverzettelijk duo.

Siani: 3 matchen voor Anderlecht

Sébastien Siani genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht waar hij als flankaanvaller werd uitgespeeld. Bij de jeugd scoorde hij aan de lopende band, maar onder Fred Vanderbiest werd hij omgevormd tot verdedigende middenvelder. Een schot in de roos. Siani is kapitein van de kustploeg en heeft de goeie vista. Samen met Jaali lanceert hij de dodelijke tegenaanvallen.

Canesin: 53 matchen voor Anderlecht

Canesin kwam in 2011 ineens in de ploeg tijdens de laatste PO 1-wedstrijd van paars-wit. Het seizoen erop werd hij titularis en speelde in totaal 43 wedstrijden. Maar door de komst van sterren als Jovanovic kwam hij in het seizoen 2012-2013 steeds minder aan de bak. Uiteindelijk werd hij in 2013 uitgeleend aan Oostende en daar is de nu 23-jarige Braziliaan onmisbaar geworden.

Berrier: 22 wedstrijden voor Standard

Franck Berrier maakte furore bij Zulte Waregem en verdiende zo zijn transfer naar Standard. Daar werd hij echter niet altijd voor vol aanzien en uiteindelijk belandde hij bij Oostende. De 31-jarige regisseur had wel wat moeite om zijn draai te vinden, maar intussen zien we steeds meer de man die met Essevee Anderlecht het vuur aan de schenen legde.

Akpala: 168 wedstrijden voor Club Brugge

In die 168 wedstrijden scoorde Akpala 56 goals en gaf hij 20 assists. Geen slechte aanvaller dus. Bij Werder Bremen en Karabükspor was het heel wat minder. Luc Devroe kende hem echter nog van in zijn Club-tijd en geloofde nog steeds in zijn kwaliteiten. En de rest is geschiedenis...

Cyriac: 74 wedstrijden voor Anderlecht, 65 voor Standard

Cyriac maakte zijn opgang bij Standard als snelle jongen die als bliksemafleider diende voor de vlotscorende spits. En zelf pikte hij ook wel zijn doelpuntjes mee. Een zware knieblessure leek hem te gaan dwarsbomen, maar Anderlecht pikte hem toch op. Na nog veel problemen leek het einde van zijn loopbaan in zicht, maar bij KVO zagen ze toch wel wat in hem. En ongelijk kregen ze niet...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties