Reactie Leon Bailey na knappe prestatie: "Mijn volgende match moet nog beter"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Leon Bailey na knappe prestatie: "Mijn volgende match moet nog beter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leon Bailey heeft alles om de nieuwe sensatie te worden in de Cristal Arena. De snelle Jamaicaan mocht tegen KV Mechelen voor het eerst starten en legde een meer dan degelijke prestatie op de grasmat.

Robby Morren in Genk

"Ik ben wel tevreden met mijn debuut in de basiself", lacht hij. Toch beseft Bailey dat hij in het slot altijd had moeten scoren voor een leeg doel. "Het is jammer dat die bal niet binnen ging. Het ging heel snel en ik verwachtte de bal daar niet."

Aan ambitie ontbreekt het Bailey geenszins. Hij heeft maar één doel: de beste worden bij de club van zijn hart, Racing Genk. "De volgende wedstrijd moet het nog beter. Ik moet naar de coach luisteren en naar mijn ploegmaats en hard blijven werken."

"Ik speel met ervaren spelers zoals Igor en Thomas. Zij geven me raad en ik leer van hen. Ook naast het veld motiveren zij me."

Ik leer veel van Igor en Thomas

En ook het geschreeuw van Peter Maes neemt hij er met plezier bij. "De coach pusht ons om altijd beter te doen. Hij is een beetje zoals mijn vader, die pusht mij ook altijd. Als de coach naar mij roept, is dat een goed teken. Dan weet ik dat hij met mij bezig is en in mij gelooft."

Bailey kreeg heel wat tackles te verduren van de stevige Mechelse verdedigers. "Ach, soms is dat de enige manier waarop ze mij kunnen afstoppen."

Met Genk aan de top

Of hij blij is? Uiteraard. "Als we winnen, ben ik altijd blij. Ik wil dat we elke match winnen en ik wil Genk altijd aan de top. Daar zal ik alles voor doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties