Overzicht Nederland: AZ blijft op de sukkel, Feyenoord gelijk
Redactie
| 1 reacties

Groningen wint met 2-0 van AZ, Roda JC en Feyenoord 1-1 gelijk

Overzicht Nederland: AZ blijft op de sukkel, Feyenoord gelijk
Foto: © Photonews

Roda JC is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen in Nederland. Ook Feyenoord beet de tanden stuk op de promovendus. Het werd 1-1 in het Parkstad Limburg Stadion.

FC Groningen - AZ 2-0

FC Groningen en AZ zaten allebei met een kater na hun wedstrijd in de Europa League. De beste remedie is dan uiteraard een zege in de aansluitende wedstrijd. 

Dat had de thuisploeg goed begrepen. Linssens zorgde net na het halfuur voor het openingsdoelpunt, Mahi gaf Groningen diep in blessuretijd de zekerheid over de zege. AZ komt zo maar niet uit de startblokken dit seizoen: het pakte in zes wedstrijden amper vijf punten. 

Roda JC - Feyenoord 1-1

Michiel Kramer schoot Feyenoord nochtans op voorsprong, maar Hicham Faik bracht Roda JC nagenoeg onmiddellijk terug langszij. 

Roda - met Tom Van Hyfte negentig minuten op het veld - voetbalde zonder complexen en kwam zelfs dicht bij het winnende doelpunt na een foutje in de Rotterdamse defensie. 

Roda JC en Feyenoord hebben zich beiden in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Beide clubs staan in de top vijf en dat is vooral voor de ploeg uit Kerkrade een verrassing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties