Vazquez en Tielemans kennen hun strafmaat

Vazquez en Tielemans kennen hun strafmaat
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Geschillencommissie heeft zonet zijn beslissingen bekend gemaakt over de opgeroepen spelers Victor Vazquez, Youri Tielemans en Dino Arslanagic. Ze kregen respectievelijk drie, twee en één speeldag aangesmeerd.

Tielemans ging er nogal ferm in versus Ndidi in de wedstrijd tussen Anderlecht en Racing Genk. Met de voet van de grond, over de bal en daarbij liet hij zijn tweede been ook nog meezwaaien. Het levert hem een schorsing van één speeldag effectief en één voorwaardelijk op plus een boete van 800 euro op.

Eén schorsingsdag verwacht

Paars-wit wist natuurlijk dat een straf er zat aan te komen. "We kunnen niet zeggen dat hij hem niet raakte. Helaas was dat wel het geval. Youri is geen speler die zo'n tackles maakt. Hij kwam gewoon te laat in", haalde Besnik Hasi dinsdag de bewuste fase nog even aan.

Anderlecht - dat rekening hield met één schorsingsdag - kan nog tot donderdag in beroep gaan tegen het voorstel. En dus brengt Hasi zijn middenvelder morgen zeker aan de aftrap tegen Spouwen-Mopertingen.

Vazquez twee - Arslanagic één

Victor Vazquez kwam dan weer neer op de kuit van een speler van Moeskroen. Hij kreeg twee speeldagen effectief plus één voorwaardelijk, met een boete van 1200 euro.

Dino Arslanagic krijgt dan weer één speeldag opgelegd en een boete van 400 euro. (DG, JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties