"Club, Anderlecht en Standard stoten door, Antwerp kan vrijuit spelen bij KVO"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
"Club, Anderlecht en Standard stoten door, Antwerp kan vrijuit spelen bij KVO"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf vandaag vergezellen de eersteklassers de ploegen uit de lagere divisies in de Croky Cup. Zoals ieder jaar zullen er ook tijdens deze jaargang weer verrassingen te noteren vallen. Maar… Wie kan de eersteklassers nu écht het vuur aan de schenen leggen?

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com ging ten rade bij Jan Ceulemans, die de voorbije jaren aan het roer stond bij Cappellen en Deinze. De voormalige speler van Club Brugge kan de zogenaamde ‘kleintjes’ dus goed inschatten.

Over Club Brugge, Standard & Anderlecht...

“Ik verwacht geen moeilijkheden voor Club en Anderlecht. Ze stonden vorig jaar nog in de finale en in principe moeten ze allebei doorstoten naar de volgende ronde.”

“Standard moet naar Coxyde, dat is een klein stadionnetje. Maar ik zag Standard bezig tegen Gent, en hun eerste helft was heel goed. Als ze die mentaliteit aan boord leggen, dan gaan ze door.”

Over Gent…

“Gent is goed bezig de laatste weken, maar ook Eupen is geen slechte ploeg. Dit kan echt een leuke pot voetbal worden. Ik zie één groot voordeel voor Gent: het speelt thuis en moet dus geen verre verplaatsing naar Eupen maken.”

Over dé topper…

“KV Oostende-Antwerp is natuurlijk de meest opvallende affiche in deze ronde. Antwerp heeft eigenlijk niets te verliezen en kan vrijuit gaan voetballen in het Albertpark.”

“Maar langs de andere kant is KVO de leider in eerste klasse. Al vraag ik me wel af of Yves Vanderhaeghe zijn sterkste elftal aan de aftrap gaat brengen? Daar zal veel van afhangen.”

Over andere verrassingen…

“Olsa Brakel heeft zijn thuisvoordeel verkocht aan KV Kortrijk, dus het wordt heel moeilijk om de stunt van vorig jaar te herhalen. Mocht Kortrijk naar Brakel gemoeten hebben, dan was het een ander verhaal.”

“OH Leuven komt Lommel United tegen, dat is geen eenvoudige opdracht voor de ploeg van Jacky Mathijssen. Dit is een interessant duel om naar uit te kijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2B)

Nieuwste reacties