Overzicht Ligue 1: Batshuayi sleept punt uit de brand voor Marseille

Caroline Tonnelier
| 5 reacties

Met Bordeaux gaat het van kwaad naar erger in de Ligue 1. De Girondins konden nog maar één keer winnen, maar hadden ook nog niet meer verloren sinds de eerste speeldag. De tweede nederlaag was meteen een serieuze pandoering.

Toulouse - Olympique Marseille 1-1

Olympique Marseille en uitwedstrijden: het blijft een slechte combinatie. Het zag er lang naar uit dat L'OM op weg was naar een derde opeenvolgende uitnederlaag, maar daar stak invaller Batshuayi een stokje voor. In de slotminuut maakte hij gelijk.

Op dat moment stonden er overigens nog 19 spelers op het veld. In een erg woelige slotfase kregen twee spelers van de thuisploeg rood. De schlemiel van de avond was echter Mendy, die bij Marseille inviel en na amper 15 seconden met rood van het veld gestuurd werd.

Nice - Bordeaux 6-1

Verantwoordelijk voor die afstraffing? Geen topclub, maar het bescheiden Nice. De bezoekers waren wel nog op voorsprong gekomen via Plasil, maar nog voor de pauze was Nice aan de winnende hand. Germain en Le Bihan zorgden voor de 2-1 ruststand.

In de tweede helft hielp Bordeaux de tegenstander een handje. Eerst pakte Crivelli rood en daarna maakte Pallois ook nog een own-goal. Wedstrijd gespeeld dus, maar Ben Arfa dreef de score nog verder op tot 5-1. Mendy deed er zelfs nog een schepje bovenop.

Olympique Lyon - Bastia 2-0

Olympique Lyon kon wel nog eens winnen na drie draws op rij. Erg overtuigend was het ook tegen Bastia niet. Kalulu opende na 18 minuten de score, maar het was lang wachten op verdere afscheiding. Lyon speelde meer dan een helft met een man meer na de uitsluiting van Kamano, maar kon pas in de slotfase via Tolisso verder uitlopen.