Overzicht Bundesliga: Borussia is maximum kwijt, Gladbach de nul

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Er is een einde gekomen aan de recordreeks van Borussia Dortmund. Tegen Hoffenheim leed het team van Tuchel verrassend puntenverlies.

Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-1

Geen Januzaj bij Borussia. De Belg bleef de volledige wedstrijd op de bank en zag zijn team in de eerste helft op achterstand komen na een doelpunt van Rudy. Kort na de rust deed Aubameyang wat hij tegenwoordig altijd doet: scoren. Zijn doelpunt volstond echter niet voor de drie punten. Borussia bleef steken op 1-1 en is dus zijn maximum kwijt.

Borussia Mönchengladbach - Augsburg 4-2

Coach Favre gaf er afgelopen weekend de brui aan bij hekkensluiter Borussia Mönchengladbach en dat leek een verlossing voor zijn team. In de eerste helft stormde Gladbach over Augsburg heen: het stond na een goeie twintig minuten al 4-0.

De bezoekers wilden de hulp van Lewandowski inroepen om toch nog iets van hun wedstrijd te maken. Uiteindelijk raakten ze niet verder dan twee tegentreffers vanop de penaltystip. Beide strafschoppen werden omgezet door Verhaegh.

Thorgan Hazard zag het overigens allemaal vanop de bank gebeuren. Hij verloor immers zijn basisplaats na de trainerswissel.