Anderlecht: ploeg zoekt killer

Anderlecht: ploeg zoekt killer
Foto: © photonews

Anderlecht leverde een wanprestatie tegen Qarabag. Niet de eerste van het seizoen overigens. Het ontbreekt de ploeg momenteel vooral aan een redder in nood, iemand die de ploeg op moeilijke momenten redt met een doelpuntje.

Door Florian Holsbeek

Het feit dat Anderlecht verloren heeft van Qarabag, het kleine broertje in de poule, is niet eens het meest verontrustende gegeven. Neen, dergelijke misstappen zijn typisch aan een Europese campagne. Vraag het maar aan AS Roma, Arsenal of Marseille, dat gisteren ondanks een duidelijk veldoverwicht verloor van Slovan Liberec. 

Wat het meeste zorgen baart, zoals Hasi ook bevestigde na de wedstrijd, is het gebrek aan efficiëntie. Dat is niet nieuw. Zes gemiste kansen, dat is veel te veel, op elk niveau: of het nu in Europa is of tegen Sint-Truiden, een wedstrijd die Anderlecht ondanks een degelijk prestatie ook maar nipt won. 

Zes gemiste kansen, dat is veel te veel

Geen redder in nood

Op papier kan Anderlecht rekenen op enkele klasbakken. Qua talent is Stefano Okaka misschien wel de beste speler in onze Jupiler Pro League. Matias Suarez is een absolute topper, als hij fit is, en ook over de kwaliteiten van Imoh Ezekiel bestaat geen twijfel.

Okaka is echter geen geboren afwerker en Suarez slaagt er maar niet in zijn beste niveau terug te vinden. En Ezekiel? Een fantastische speler, maar erg afhankelijk van zijn goede vorm en van het systeem. Gevolg: als de machine niet draait, is er geen redder in nood, niemand die een halve kans omzet in een doelpunt. 

De supporters zullen zeggen dat Mitrovic niet vervangen is. Om dat te doen moet je echter opnieuw een speler vinden waarop alle ogen in Europa gericht zijn en die, als hij een goed seizoen draait met 20 doelpunten, een seizoen later zijn biezen pakt. 

Op die manier zit je als club een jaar later dus opnieuw met dezelfde leemte. Anderlecht heeft misschien een spits nodig die net iets minder is. Een aanvaller die bereid is om zijn team uit de nood te helpen, maar er geen moeite mee heeft wanneer hij eens op de bank verzeilt.

Bij de concurrentie lopen of liepen spelers rond zoals Jelle Vossen, Jérémy Perbet, Tom De Sutter, Igor De Camargo of zelfs Renaud Emond. Hun stijl is misschien niet die van Anderlecht, maar de Brusselaars zouden hun efficiëntie wel kunnen gebruiken.

Sylla, de oplossing?

Gezien de omstandigheden lijkt het vreemd dat Idrissa Sylla zo weinig kansen heeft gekregen. Hasi lijkt niet meer op  de aanvaller te rekenen, hoewel hij in het begin van het seizoen toch zijn neus voor doelpunten toonde.  De transferperiode is nog veraf, dus moet Anderlecht een oplossing zoeken in de eigen rangen. Op Leya Iseka kunnen ze alvast niet rekenen de komende maanden... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties