De vreemde keuze voor Bakkali: "Ik wil dribbels en acties zien"

De vreemde keuze voor Bakkali: "Ik wil dribbels en acties zien"
Foto: © Photonews

De opvallendste naam in de selectie van Marc Wilmots is waarschijnlijk die van Zakaria Bakkali. De 1m65 grote dribbelaar is na een jaar inactiviteit terug opgedoken bij Valencia, waar hij stilaan zijn beste vorm terugvindt.

Maar Bakkali heeft intussen nog maar 205 officiële minuten op zijn teller staan. Daarin scoorde hij wel twee keer en gaf hij één assist. Opvallend is wel dat hij niet op de Champions League-lijst van Valencia staat. Adnan Januzaj speelt wel Europees met Borussia Dortmund en heeft al wat speeltijd achter de kiezen.

"Januzaj speelt op de negen bij Dortmund en daar zie ik hem niet graag spelen", aldus Wilmots. "Bakkali is wel een interessant profiel. Als ik met De Bruyne achter de spitsen speel, wil ik op de flanken jongens die acties kunnen maken. Hij is meer een type Hazard. Een type zoals, zeg ik wel, het is geen nieuwe Hazard."

Er zit ook een redenering achter. "Ik wil geen lange ballen meer zien zoals tegen Cyprus. Ik wil balcirculatie. En jongens die op de flanken hun man kunnen voorbij gaan. Ik wil acties zien. Zoals een Mertens brengt (die waarschijnlijk wel zal starten in de twee wedstrijden, nvdr.)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties