Nog twee wedstrijden te gaan: hét EK-kwalificatieoverzicht!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Nog twee wedstrijden te gaan: hét EK-kwalificatieoverzicht!
Foto: © photonews

Het Europees kampioenschap van volgende zomer komt steeds dichterbij. Ook de kwalificatiecampagne loopt dus stilaan op de laatste benen. Hoe zit het precies in de verschillende groepen. Er zijn nog twee speeldagen te gaan, maar wij zetten de meest verrassende zaken nu al op een rijtje.

Door Cédric De Volder

Amper vier landen hebben hun ticket al geboekt

Engeland, Oostenrijk, Tsjechië en IJsland. Het zijn - op The Three Lions na - niet de landen die je verwacht als het gaat om grote voetbalnaties. Maar het kwartet is nu al verzekerd van een reisje naar Frankrijk.

In hetzelfde schuitje als onze Rode Duivels

Niemand twijfelt eraan dat België er volgende zomer zal bijzijn in Frankrijk. Mathematisch is er dan wel nog geen zekerheid, maar de feesttoeters liggen klaar. 

En dat geldt voor een pak toplanden. We denken dan meteen aan Spanje, Duitsland, Italië en Portugal. Maar ook enkele mindere goden zoals Noord-Ierland, Slovakije en Roemenië.

Een puntje apart: de Hollanders!

Eerlijk? We supporterden vroeger allemaal wel voor Nederland tijdens de EK's en WK's, maar stiekem lachen we toch in ons vuistje. Het oranje legioen lachte jarenlang met de kleine Belgen, maar nu staan ze zelf aan de rand van de afgrond...

Het verval is ingezet...

Maar wat dan te zeggen van Griekenland en Servië. De één was in een niet zo ver verleden nog de Europese laureaat, terwijl geen enkel land met een gerust gemoed tegen de ander vocht. 

De situatie anno 2015? Op een troosteloze laatste plaats in hun poule, weg EK én allesbehalve zicht op beterschap...

Alles nog eens op een rijtje:

ZEKERHEID: IJsland, Tsjechië, Engeland en Oostenrijk.

IN DE RUNNING: Wales, België, Turkije, Nederland, Israël, Bosnië-Herzegovina, Spanje, Slovakije, Oekraïne, Duitsland, Polen, Ierland, Schotland, Zwitserland, Slovenië, Estland, Noord-Ierland, Roemenië, Finland, Hongarije, Rusland, Zweden, Montenegro, Italië, Noorwegen, Kroatië, Portugal, Denemarken en Albanië.

OUT: Letland, Kazachstan, Cyprus, Andorra, Wit-Rusland, Luxemburg, Macedonië, Georgië, Gibraltar, Litouwen, San Marino, Faeroër, Griekenland, Liechtenstein, Moldavië, Bulgarije, Azerbeidzjan, Malta, Armenië en Servië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties