Genk heeft een grote onvoldoende: spelers zoeken oorzaken

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Genk heeft een grote onvoldoende: spelers zoeken oorzaken
Foto: © Photonews

Het contrast tussen een thuismatch en een uitwedstrijd kan amper groter zijn dan bij Racing Genk. Waar hapert het momenteel buitenshuis? Samen met enkele hoofdrolspelers zoeken we het antwoord op die vraag.

Door Robby Morren

Racing Genk rijdt in de eigen Cristal Arena een perfect parcours met 15 op 15. Ronduit indrukwekkend en dat merken we dit seizoen ook aan de positieve reacties op de tribunes. 

Buitenshuis vergaat het de Limburgers echter een stuk minder goed. De troepen van Peter Maes konden op verplaatsing nog geen enkele overwinning in de sporttas steken, het voorlopige rapport toont een beschamende 2 op 15. Een dikke buis en dus meer dan reden genoeg om op zoek te gaan naar de oorzaken.

1 Niet relax

"Op verplaatsing spelen we veel minder relax dan in eigen huis", stelt Leon Bailey vast. "We zijn dan te voorzichtig en niet zelfzeker genoeg. We moeten ook op verplaatsing relaxer voetballen en beter met elkaar communiceren."

2 Klein veld

Christian Kabasele ziet de grootte van de terreinen als een oorzaak. "Ons terrein is groter, hier hebben we meer ruimte om te voetballen. Op verplaatsing moeten we vaak op een kleiner veld spelen. In eigen huis scoren we elke wedstrijd 3 goals. We moeten werken aan het spelen op kleinere ruimtes."

3 Mentaal

Yoni Buyens noemt vooral het mentale aspect als oorzaak voor het slechte uit-rapport. "Het heeft met het mentale te maken. Thuis hebben we kwaliteiten die we op verplaatsing niet hebben, dat kan gewoonweg niet. Hopelijk slagen we erin om op Waasland-Beveren ons eigen voetbal te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties