Reactie Lukaku neemt arbitrage flink op de korrel: “Héél erg lichte penalty” en “Belachelijke rode kaart”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Lukaku neemt arbitrage flink op de korrel: “Héél erg lichte penalty” en “Belachelijke rode kaart”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende ging zondagnamiddag onderuit op het veld van Club Brugge. De trotse leider verloor na een penalty en een rode kaart. Jordan Lukaku was betrokken bij de strafschopfase en nam na afloop van de topper scheidsrechter Serge Gumienny flink op de korrel.

Timothy Collard in Brugge

Lukaku was allesbehalve te spreken over de arbitrage. De verdediger had het over 'een héél erg lichte elfmeter' en 'een belachelijke rode kaart voor Capon'. Maar uiteindelijk toonde Lukaku zich toch sportief en noemde hij Club Brugge 'een verdiende winnaar'.

Over de penalty…

“Gedoz dook plots voor mij op en voor dat ik het goed en wel door had, was er al voor een penalty gefloten. Gedoz deed het heel slim en de scheids- en lijnrechter trapten er in. Ik vond het een héél erg lichte elfmeter. In andere competities wordt de bal in zulke gevallen niet op de stip gelegd.”

Lukaku had het overigens niet echt begrepen op de spelleiding. “De scheidsrechter was ook voor die strafschopfase al tegen ons aan het fluiten”, toonde de linksachter zich hard na afloop van de wedstrijd.

Over de rode kaart van Capon…

“Toen we na de rode kaart van Capon om uitleg gingen vragen bij Gumienny, zei hij dat hij rood had getrokken omdat het om een tackle langs achter ging. Maar die tackle van Izquierdo was eveneens langs achter, hé… Dus dat is toch een beetje belachelijk.”

Over de ‘verdiende zege’ van Club Brugge…

Ondanks zijn kritiek aan het adres van de scheidsrechter, kon de kersverse Rode Duivel zich toch enigszins neerleggen bij de nederlaag. “Club was, zeker in de eerste helft, gretiger dan ons. Het heeft dan ook verdiend gewonnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties