"Het niveau in tweede klasse is gestegen, dat is wel duidelijk"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
"Het niveau in tweede klasse is gestegen, dat is wel duidelijk"
Foto: © Photonews

Aan de kop van het klassement in de Proximus League staan er dezer dagen maar liefst vijf teams op een zakdoek. Het belooft een spannende strijd te worden voor de titel. "Het niveau is omhoog gegaan", zo zegt Antwerp-coach David Gevaert.

Door Timothy Collard

“Heel wat tweedeklassers hebben zich afgelopen zomer gevoelig versterkt. Kwalitatief én kwantitatief”, aldus Gevaert in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Verschillende clubs zijn erop vooruit gegaan, en dat merk je toch wel. Er is een groot aantal ploegen met ambitie.”

“Dat zijn ploegen die zich voor aanvang van het seizoen als doel gesteld hebben om bij de eerste acht (die ploegen gaan vanaf volgende jaar door als profclub, de overige tweedeklassers niet, nvdr.) te eindigen.”

"Het verschil tussen de kop en de staart is veel groter geworden"

“Het niveau in tweede klasse is zeker en vast gestegen. Wat mij vooral opvalt, is dat het verschil tussen de kop en de staart van de competitie veel groter is geworden. Er is een duidelijke afscheiding tussen de clubs die bovenin meedraaien en zij die onderaan bengelen.”

Een duidelijk verschil in ambitie dus. “Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er voor aanvang van het seizoen al ploegen waren die zeiden dat ze geen ambitie hadden om in de top acht te eindigen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties