Dewaest-Kabasele of Chanot-Poulain? Antwerp heeft beste centrale duo van het land!

Dewaest-Kabasele of Chanot-Poulain? Antwerp heeft beste centrale duo van het land!
Foto: © photonews

Antwerp kocht dit jaar bijzonder goed en veel in om eindelijk eens een prijs te pakken en weg te komen uit tweede klasse. Wel: na tien speeldagen staat The Great Old met 24 op 30 wel degelijk op kop in de rangschikking. Met dank aan een sterke verdediging.

Door Aernout Van Lindt

We belichten vooral even het centrale duo van Antwerp. Met Maxime Biset en Steve Colpaert hebben twee spelers elkaar daar wel erg goed gevonden. Vorig seizoen kregen ze onvoldoende kansen bij respectievelijk KV Mechelen en Zulte Waregem, maar ze bewezen wel al dat ze - zeker naar de normen van tweede klasse - geweldig zijn.

Na 10 speeldagen kreeg Antwerp al drie(!) tegendoelpunten. Zeven clean sheets, drie tegendoelpunten. Het kostte wel vier punten (1-1 tegen Geel en Virton), maar er zat ook al een strafschop en een eigen doelpunt bij. Om maar te zeggen: de defensie staat als een huis.

Drie tegendoelpunten

Stilaan werpen de twee ook aanvallend hun steentje meer dan bij: vorige week scoorde Colpaert nog zijn goaltje tegen Roeselare. De trip naar Deinze - nog zo'n ambitieuze ploeg die in de top-8 wil eindigen - is in dat verband opnieuw iets om naar uit te kijken.

En ja: tweede klasse kan je niet vergelijken met eerste klasse, maar wat Colpaert en Biset samen neerzetten verdient wel degelijk alle lof. 

Uw mening: het beste centrale duo in België?

20%
16%
48%
17%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties